A beteljesületlen

 

A beteljesületlen

A beteljesületlen művész ugyan vágyik az önkifejezésre, és képességei is megvolnának hozzá, de nem jut el a kivitelezésig. Nem meri valóra váltani álmait, mert képzeletében a végeredmény annyira nagyszerű, hogy épp ez akadályozza meg, hogy hozzákezdjen a megvalósításhoz.

Egy olyan művésztípusról van szó, aki nem olyan módon valósítja meg önmagát, ami számára megfelelő lenne, aki kevesebbel is, sőt gyakran sokkal kevesebbel is megelégszik, mint amennyi szükséges lenne. Érzi magában az igényt a művészi megnyilvánulásra, de sajnos valami blokkolja a kreatív energiáinak szabad folyását. Az akadályokat itt leginkább saját énképe állítja elé, mint a valóság. Kételkedik saját tehetségében, ugyanakkor folyton a nagy dobásról álmodozik. A beteljesületlen művész típus végső soron tál keveset alkot, vagy egyáltalán nem éli meg tehetségét, mivel túl sokat akar, és túl magas igényt támaszt saját alkotóképességével szemben.

Ez a művész típus azért is blokkolja alkotókészségét, mivel attól tart, hogy kinevetik és megszégyenítik, ha nem hoz létre a világ számára valamilyen örökérvényű, kolosszális és egyedülálló alkotást. Ezért aztán nem is próbálkozik semmivel. Fél, hogy egy félresikerült önkifejezési kísérlet miatt annyira kigúnyolják majd, hogy nem tudja megvédeni magát. Retteg attól, hogy magára vonja mások figyelmét, ezért úgy viselkedik, mint egy csiga, amely nem jön elő a házából, legfeljebb a csápjait dugja ki néha. Ezáltal aztán a beteljesületlen művész egy olyan élethelyzetbe helyezi magát, amelyben nem jut hozzá azon örömök jelentős részéhez, amelyektől boldog lehetne. Az ő küldetése, hogy hozzájáruljon a világ sokszínűségéhez, de ebben nincsen semmi olyan rendkívüli, ami kiforgatná a világot a sarkaiból. Minden hozzájárulásra szükség van.

Vissza a kártyalapokhoz>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL