A mesterkélt

 

A mesterkélt

A mesterkélt művész típus az egyediségét hangsúlyozza, hogy önmaga előtt és mások szemében is eredetinek és kreatívnak tűnjön. Embertársai azonban meglehetősen mesterkéltnek és modorosnak találják. Az egyediségre való törekvése miatt inkább a művészi lét teremtette álarca mögé bújik, mintsem hogy igazán felfedezze valódi egyéniségét.

A mesterkélt művész attól fél, hogy nem kelt maradandó benyomást az emberekben. Mivel igényli, hogy feltétlenül valamilyen eredeti, egyén és egyedi dologgal járuljon hozzá a világ történéseihez, ezt elsősorban a külsőségekben – öltözködésben, a gesztusaiban, a beszédében, vagy önkifejezése stilizálásában – igyekszik megvalósítani. Ezzel azonban épp azt árulja el, hogy lelke mélyén nem bízik énje egyediségében.

A mesterkélt művésznek rá kell ébrednie sajátértékeire, és arra, hogy az eredeti önkifejezésnek nem kell egy túldimenzionált, és modoros megjelenési formára. Maradandót lehet alkotni a külsőségekben való túlzások,és hatásvadász elemek nélkül is. Fel kell fedeznie, hogy a lét mindig egyszeri és egyben művészi módon egyszerű. Egyszerűségében fenséges és éppen ezért egyedi. Le kell vetnie a mesterkélt művész álarcát, hogy a művész igazi lényegével azonosulhasson.

Vissza a kártyalapokhoz>>>


 

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL