FÉSZEK

11 praktikus dekorációs ötlet őszre

Szerző:
Szabó Anna
Még kettőt sem pislogtunk, amikor már javában bekígyózott közénk az ősz, széllel-esővel. Szép-szép, na de miért ilyen hideg? Nem kell annak lennie! Összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy „őszbe” öltöztethesd a lakásod!

 

Életünk döntő hányadát lakásunkban töltjük, így nem mindegy, hogy milyen környezet vár minket otthon. Például a vacogás helyett egyre többen ülnek a TV előtt a kanapén nyakig bebugyolálva, amíg kint szakad az eső… Valami hiányzik a lakásodból, de nem tudod mi az? Szeretnéd otthonosabbá tenni, de nem tudod, hol kezdd a munkát? Tarts velünk, megosztunk Veled pár tippet, ami garantáltan segíteni fog abban, hogy Neked legyen a legszebb őszi kuckód!

Mielőtt tovább olvasnál, javaslom, vegyél elő egy papírt és tollat, majd kezd el összeírni azokat a dolgokat, amiket be kell szerezned az átalakításhoz.

1. Barátságos kültéri helyek


Az, hogy beköszöntött az ősz, ne hagyd, hogy megakadályozzon abban, hogy élvezni tudd a nagy beszélgetéseket barátaiddal a szabad ég alatt. Az állítható támlájú székek, nagy ülőpárnák, lámpások, és a hideg elviseléséhez szükséges plédek nélkülözhetetlenek lesznek ősszel.

 

2. Sátrat az ágyból!

Anyagtól függetlenül is rendkívül elegáns, kifinomult, királyi hangulatot tud kelteni egy felfüggesztett és kifeszített anyag. Színesebbé teszi az egyébként üres falat, emellett pedig az ágy kiegészítőjeként is megállja helyét.

 

3. Csak világosan!

Az ősz együtt jár a rövidebb napokkal, ami egyértelműen elengedhetetlenné teszi a lakáson belüli megfelelő világítást, legfőképpen az olvasó sarkokban.

 

4. Jelszó: Párnából sosem elég!

Hogy még kényelmesebben érezd magad ebéd közben, rakj párnákat a szék háttámlájához. Kényelmesebbé és színesebbé varázsolja az egyébként unalmas teret – nem beszélve a kényelemről, amit nyújt.

 

5. Használj semleges színeket

Rengeteg előnye van a semleges színeknek. Egyrészt nagyon jól párosíthatók egymással, másrészt kiegészítőkkel variálhatók. Színes, különböző formájú párnák, lámpafejek, és gyertyák tökéletes kiegészítői lehetnek a szobának.

 

6. Tarts egy fotelt a fürdőszobában

Ha van szabad helyed a fürdőszobában, rakj be egy fotelt. Így nemcsak egy kreatív privát zónát kapsz, de a fürdőzéseid is úgy tűnnek, mintha egy SPA szalonban lennél.

 

7. Tűzifa a fonott kosárban

Ha van kandallód, de nem használod, mivel túl sok munka van a fa hordozásával, szerezz be egy kosarat, amiben be tudod hordani a fát. Válassz egy dekoratívabb darabot, ami aztán a lakás praktikus kiegészítője lehet.

 

8. Párnák és takarók a szabadban

A pléd az ősz elengedhetetlen darabja, legfőképp, ha szabadtéri ebédről van szó. Vegyél alapul egy párnát, aminek a stílusa ugyanúgy néz ki, mint a széké. Dobd fel a látványt virágokkal, mécsesekkel.

 

9. Öltöztesd fel a verandát

A verandán még kora ősszel gyakran fogyaszthatjuk el reggelinket, vagy ebédünket, mi több hosszas beszélgetések helyszínéül szolgálhatnak az étkezések után. Miért ne öltöztetnéd fel? Színes lampionok, gyertyák, nagy, színes ülőpárnák, és takarók: mindez színesebbé, és otthonosabbá változtathatja a verandádat, amit így még a hidegebb napokon is használhatsz!

 

10. Hozz létre egy békés olvasósarkot

Megannyi filmben láthattunk már ablakpárkányon olvasgató főszereplőket, most itt az idő, hogy Te is kipróbáld! Tudtad, hogy az ablakpárkány a legalkalmasabb hely az olvasó sarok kialakítására? Ha nincs párkányod, egyszerűen csak tolj egy széket az ablak alá – lehetőleg a naposabbat válaszd-, és egy kisebb asztalt a könyveknek és a csésze teának.

 

11. Ebédelj a tűz mellett!

Unod már, hogy mindig az ebédlőben étkeztek? Válts helyszínt! Egy romantikus vacsora nem kizárólag az ebédlőben történhet meg. Vigyél egy asztalt és két széket a kandalló elé, és teríts meg két fő részére. A gyertya és a füstölő sem maradhat el, így igazán meghitt, őszi hangulatot varázsolhatsz.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL