GASZTRO

Burgonyás-szalonnás frittata

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

2ek olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma, félbevágva és vékonyra szeletelve
5 szelet angolszalonna (350g), durvára vágva
2tk zúzott fokhagyma
1kg burgonya, meghámozva és nagyobb darabokra vágva
6 tojás
2 evőkanál

 

Elkészítése:

1. Az olaj felét hevítsük fel egy nagy (28cm átmérőjű) teflonserpenyőben, dobjuk bele a hagymát, a szalonnát és a fokhagymát, majd párolják, amíg a hagyma megpuhul.

2. Adjuk hozzá a burgonyát, és az egészet pároljuk további tíz percig, amíg a burgonya is puhára fő.

3. Ezután öntsük a burgonyás keveréket egy tálba, a serpenyőt töröljük tisztára, majd öntsük bele a maradék olajat, végül egyenletesen oszlassuk el benne a burgonyát.

4. A tojást a vízzel verjük fel, majd öntsük ezt is a serpenyőbe.

5. A frittatát alufóliával lefedve, alacsony lángon, kb. nyolc-tíz percig süssük, míg az alja megpirul.

6. Ezután tegyük forró grillsütőbe, és süssük tovább, amíg a teteje is megpirul. Zöldsalátával tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL