160ml csirkealaplé
20g vaj
130g kuszkusz
2tk reszelt citromhéj
1ek olívaolaj
800g csirkehús, nagyobb darabokra vágva
90g szárított paradicsomból készült piros pesto
2ek citromlé
250g zsenge rucola
1. A csirkealaplét egy közepes méretű lábasban forraljuk fel, majd adjuk hozzá a vajat, a citromhéjat és a kuszkuszt. Ezután húzzuk le a tűzről, és lefedve hagyjuk állni kb. öt percig, amíg a kuszkusz az összes vizet magába szívja. Villával időnként kevergessük meg, hogy könnyed és habos legyen.
2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olajat, és kisebb adagokban pirítsuk meg a csirkehúst.
3. Egy nagy tálban keverjük össze a pestót a citromlével, majd adjuk hozzá a húst, a kuszkuszt és rucolát, és már tálalhatjuk is.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK