SZÓRAKOZÁS

Celebkirándulás: állati hírességek

Szerző:
Szabó Anna
Míg a sikítozó tinilányok elkezdték az iskolát, nekem az ő álmuk válhatott valóra: HT3-al, Muhajid Zolival és a magyar Robert Pattinsonnal részt vehettem a Tropicarium tárlatvezetésén, végignézhettem, ahogy Varga Viktort a cápák közé emelik.

 

A közelmúltban lezajlott Mexikói-öbölbéli olajkatasztrófa kapcsán létrejött világméretű jótékonykodásra való felhívásként vállalta el Varga Viktor a cápák közé merülést. Mindezt természetesen ketrecben.

Amikor megérkeztem, Viktor épp a giganktikus akváriumon keresztül barátkozott a cápákkal. Meg is tudakoltam tőle rögtön, hogy mit érez a nagy találkozás előtt?
- Remeg a mellem. A szívem miatt, ami benne van…- mondja meggyőzően. Amúgy nekik kellene félniük, még a végén megeszem őket! Direkt kevés palacsintát ettem, hogy legyen étvágyam, ha bemegyek közéjük! – teszi hozzá kaján vigyorral az arcán.

A HT3-as fiúk a tárlatvezetés alatt kíséretet és fenomenális hangulatot biztosítottak számomra, így nem maradtak el az érdekes felfedezések sem, a kedvencünk persze a vízben a magát gyorsan feltaláló Viktor volt. Tomi rögtön el is árulta, neki már volt hasonló élményben része:
- Már volt szerencsém merülni, és bizony állíthatom, gyönyörű egy világ a tenger. Bár én cápákkal sajnos nem találkoztam, de a korallok azok... Áhh tényleg nagyon érdekes és izgalmas egy világ.

Viktor attrakciója után a többieken volt a sor, hiszen nemcsak Ő, hanem Muhajid Zoli, Horváth Éva, a magyar Robert Pattinson és a HT3-as fiúk is tanúbizonyságot tettek bátorságukról.

Muhajid Zoli könnyedén megnyerte magának a pici majmokat, akik rövid időn belül a szó szoros értelmében a tenyeréből ettek, hiszen férgekkel felvértezve sétált be közéjük.
- A majomtámadásoktól nagyon féltem, le kellett küzdenem ezt a félelmet. Iszonyú jó volt, annyira cukik voltak! Annyira finoman értek hozzám és vették ki a kezemből a kaját. Eddig is nagyon szerettem a majmokat, de most már még inkább!

Egyébként Zoli azt is elárulta, hosszú hallgatás után októberben új lemezzel jelentkezik, ugyanis vége a hosszú szünetnek; jelenleg Rakonczai Viktorral dolgoznak a megjelenésen.

A tárlatvezetés tovább folytatódik; addig, amíg a magyar Robert Pattinson piranyákat etet, Tomi elárulja, a piranyáktól nem, de a bogaraktól és a rovaroktól nagyon fél. Szabi pedig bevallotta, sok ezer Edwardért lelkesen rajongó tinilányhoz hasonlóan a pókoktól gyerekkora óta retteg.

 

Amikor visszatértem a HT3-as fiúkhoz, ők épp a rájasimogatónál próbálták etetni a rájákat – igen, csak próbálták, ugyanis az esetek 90%-ában a ráják szemét találták el az élelemmel, így a felszínen csapkodó állatok többnyire vízzel terítették be őket. Vicces látvány volt. Vajon ők is viccesnek tartották?
- Amíg Viktor a cápákkal randizott, mi rájákkal flörtöltünk. Tehát igen, addig mi is jól elmulattuk az időt – meséli Tomi lelkesen.

Időközben Viktor is visszatért közénk, aki többek között arról is beszámolt, hogy milyen veszély fenyegette őt a merülés során:
- Úgy éreztem magam, mint egy cápa, aki bezártak egy ketrecbe, hiszen én is egy vízi lény vagyok, imádok strandra járni, ha lenne kopoltyúm, akkor még a halakkal is szívesen úsznék. Akkor egy picit megijedtem, amikor észrevettem, hogy alul nyitva van, és úszik be egy rája, aki szerencsére vissza is fordult… Akkor azért belegondoltam, hogyha ő bejött, akkor a cápa is bejöhetett volna.

A tárlatvezetés végén közösen megállapítottuk, mi is sokat tudunk tenni azért, hogy jobb legyen a helyzet a világban. Zárásképp Tomi szavait idézném:
Mi fiatalok is tudunk segíteni. Lehet, hogy nem dollár milliókkal, de ha odafigyelünk környezetünkre, és felhívjuk mások figyelmét is arra, úgy gondolom, sikerrel járhatunk. Sok kicsi sokra megy.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL