FÉSZEK

Az Önművelés, Tudás Feng Shui titkai...

Szerző:
Szabó Anna
Tekints magadba! Megtalálod-e ott lelked békéjét? Az önművelés, a folyamatos tanulás, a Feng Shui tudatos alkalmazása, nem csak személyes külső környezetünkön képes változtatni, hanem a személyes belső világunkon is.


Bányász Imréné Marika Villő okleveles Feng Shui tanácsadónktól
idekattintva tudsz kérdezni >>
 

„Az egészség a legnagyobb ajándék,
az elégedettség a legnagyobb gazdagság,
a hűség a legjobb kapcsolat.

Az embert nem a születés,
a földi rang avatja előkelővé,
hanem a szellem és a jellem.”
(Goethe)

A tudás hatalom, de valós biztonságérzetet és ezáltal nyugalmat csak a bölcsesség adhat.

Hatodik alkalommal az Önművelés, Tudás életterületét ismerhetitek meg, mely a FÖLD elemhez tartozik. Égtája az Északkelet.

Hasonló módon a többi Föld elemhez, a befogadó, nőies energiák jellemzik. A természetben könnyen felismerhető a lankás, kecsesen ívelt dombokról, fennsíkokról, az alföldekről, valamint a kopár sivatagi tájakról.

Az élet térképén ez a 8-as terület, a békés befelé fordulás, a nyugodt elmélkedés és önvizsgálat helye. Itt könnyebb ráhangolódnunk a magasabb szintű tudás segítő energiáira.


Ez a hely az otthonunkban vagy a munkahelyünkön segít felismerni, hogy hol tartunk jelenleg életünkben és merre haladunk tovább. A Feng Shui tanainak alkalmazása, a tudatos változtatás és változás életünkben a folyamatos fejlődésre késztet.

A Föld elem energiája vízszintes irányban áramlik, ide-oda mozogva.
Az átmenetet képviseli egyik évszakból a másikba és a nyirkos, párás időjárás jellemzi.
A délután tartozik hozzá a napszakok közül.

Akiknek 8-as a GUA számuk, életükben hangsúlyos feladattá válik az önművelés, a tudás fejlesztése.
Tekints kiemelt figyelemmel erre az életterületre az otthonodban és a munkahelyeden.
Ha nehézségeid vannak, tervezd meg, hogyan tudsz javítani ezen, és használd fel az alábbi Feng Shui ismereteket, ötleteket otthonod vagy munkahelyed harmonizálására, erősítésére.

 

Javaslataim olyan alaprajzú lakás vagy ház esetén helytállóak, ahol nem található hiány vagy többletterület! Ennek meghatározásához természetesen igénybe vehető személyes tanácsadásom.

 

Erősítsük a Föld elemű 8-as életterületet a következők szerint:

• Színekkel: a Föld elem saját színeivel, a sárga, a narancssárga, a föld színek (minden barna árnyalat) és a rózsaszín. Alkalmazhatóak még a Föld elemet támogató Tűz elem színei, a vörösek, bordó, bíbor, lila.

• Formákkal: a Föld elemhez tartozó jellegzetes alakzatokkal, mint a négyzet, a fekvő alakzatú téglalap és a Tűz elem formáival.

• Anyagokkal: a Föld elem szerint, minden ami porcelánból, kerámiából, kőből készült, vagy a támogató Tűz elem kapcsán, műanyagból, bőrből, műbőrből, műszálas anyagból. A Föld elem textil anyagai a vászon és a len, a minták szerint pedig a kockás, a vízszintes csíkozás és a márványmintás a kedvező. A támogató Tűz elem anyagai és mintái szintén használhatóak.

• Szimbólumokkal:

• Szám szimbóluma: 8

• Dekorációs szimbólumai:

Az öt elem tana szerint a Föld elemet a Tűz elem táplálja, támogatja. Érdemes otthonunkban ezt a területet is harmonikusan berendezni és felhasználni az elemek éltető energiáit. Az Önművelés, Tudás zónában célkitűzéseinknek és feladatainknak megfelelően alkalmazhatjuk az alábbi szimbólumokat:
- Könyvek: melyek már önmagukban a tudás tárgyi szimbólumai. Amennyiben engedi a lakás kialakítása, ezen az életterületen helyezzük el a könyvespolcokat és a könyveinket. Ha ez nem megoldható, akkor legalább azokból a könyvekből tartsunk itt néhány példányt, melyek az aktuálisan folytatott tanulmányainkat képviselik vagy számunkra fontos tartalommal rendelkeznek esetleg valamilyen okból a kedvencek.
- Bagoly: a „bölcs bagoly” mint az ismert szóösszetétel is jelzi, nagyon ősi szimbólumunk. Jelképesen a bagoly, aki képes a sötétben látni és repülni, hasonló módon hatol át az éj, a tudatlanság sötétjén. Egy kép a falon vagy egy bagoly szobrocska (kerámiából, porcelánból, műanyagból) az íróasztalon,a könyvespolcon, szimbolikusan segít a tanulásban, a tudás elmélyítésében, serkenti szunnyadó tudásvágyunkat. 

- Lótusz: A megvilágosodott ember szimbóluma a buddhista tanok szerint. Jelképezi a tiszta tudást, az erényességet és a becsületességet. Aki elhelyez az otthonában egy lótusz virágot ábrázoló képet ezen az életterületen, az békét és nyugalmat teremthet, segítséget kaphat, hogy meglelje szellemi képességeinek magasabb szintű útját.
- Sólámpa: vagy sómécses, finom energiáival bevilágítja, ébren tartja és felerősíti lankadó energiáinkat a szellemiekhez vezető úton.
- Bizonyítványok, oklevelek: melyek az életben eddig elért tudásunk bizonyítékai, jótékony és ösztönző hatással támogatnak ezen az életterületen. Természetesen nem szükséges mindet a falon elhelyezni, tarthatjuk őket egy mappában, egy dobozban, a könyvespolcon vagy a szekrényben is.

!!! Érdemes tudni, 
- Ha az otthonunkban valamely családtagunk iskolai tanulmányokat folytat, ez a terület ne maradjon elhanyagolt, mert gyengíti a kitartást, az érdeklődést, a tanuláshoz szükséges energiákat. 
- A könyvespolcokon álló helyzetben tartsuk a könyveinket, így az élő, a haladást jelképező tudás energiáit képviselik, míg elfektetett helyzetben a stagnáló, nem mozduló ismeretanyagot raktározzák.


• Dísztárgyak, bútorok: tekintetében jellegzetesek az alacsony építésű és szögletes (négyzetes, téglalap) alakú bútorok, ládák, padok. A kerámiából készült lapos tálak, szögletes edények és porcelán díszek.

Szobanövények: az alacsony növésű vagy szétterülő, sárga, narancssárga, a barack és a rózsaszínű virágok.
Néhány példa a teljesség igénye nélkül:
- Elefánttalp: aki önfejű vagy makacs természetű, feltétlenül gondozzon ilyen növényt és változni fog, rugalmasabban szemléli majd a világot, képes lesz mások céljait és érdekeit is helyesen értékelni a sajátjai mellett. Segít azoknak is akik, vélt vagy valós sérelmeket dédelgetnek és nehezen vagy nem képesek megbocsátani.

- Szobafenyő: Serkentőleg hat a gondolkodásra és általános élénkítő energiákkal bír. Óvatosan kell azonban bánni vele, mert az arra érzékenyeknél ellentéteket és az érzelmek fokozódását keltheti. Így csak az alapvetően nyugodt jellemű emberek közvetlen munka vagy tanuló környezetébe ajánlott. Ez a növény nem alkalmas hálószobába, serkentő energiáival zavarja a nyugodt alvást!
- Lizike: bűbájos és kecses energiáival erőteljesen inspirálja környezetét és az ott élőket. Egyedi szépségéért cserébe különös gondoskodást igényel, sok figyelmet, azaz szeretetet kér és ad.
- Hibiszkusz: Aki önbizalomhiányban szenved vagy elveszítette az emberekbe, a tiszta életbe vetett hitét, gondozzon lakásában egy ilyen csodaszép növényt és változni fog a világlátása.

Tegyük tudatosan a legjobbat testi és lelki egészségünk érdekében:
A Föld emberek szenteljenek több figyelmet a gyomor, a lép és a hasnyálmirigyük érzékenységének. Javasolt számukra a rendszeres diéta, a vegetáriánus étrend és a különböző masszázsok.

• Az illatterápia fontos erősítője testi, lelki, szellemi harmóniánknak. A Föld elemhez tartozó néhány itt felsorolt illat segítségünkre lehet, mint a
- Citrom, semlegesíti a környezeti stressz okozta feszültségeket, lazítja a szellemi terheltséget és hatékonyabban tudunk összpontosítani a figyelmet igénylő helyzetekben. 
- Boróka, mely gyakori illata a meditációs gyakorlatoknak. Segít megtisztulni fizikai, lelki és szellemi téren, továbbá hatékony eszköze annak, hogy saját hibáinkból okulva, már másként tudjunk gondolkodni és cselekedni a jövőben.
- Borsmenta, frissít és felüdít, ezért amikor lassúnak, tompának vagy lehangoltnak érezzük magunkat, bátran alkalmazzuk. Kiváló erősítő aroma a szomorúság és a kétségbeesés ellen is.

Javasolt felhasználási módok, az élő friss növény vagy az illatosított füstölő és illóolaj formájában.

Miközben ellazulunk ismételjük el magunkban ezeket a megerősítést célzó mondatokat:
- Örömmel és kíváncsian tanulok új dolgokat.
- Az élet folyamatos változás, tanulás, a fejlődés lehetősége.
- Döntéseimben és tetteimben az isteni bölcsesség vezet.

• Gyógyító hatású kövek, drágakövek rezgéseinek alkalmazásával:
- Sólyomszem, mely segít a megmerevedett gondolatmintáinkon, a rugalmatlan életszemléletünkön változtatni, hogy képesek legyünk észrevenni a jelen csodáit és változásait. A mások azonosságát és másságát önmagunkban, hogy toleránsabban viszonyuljunk embertársainkhoz.

- Azurit, kisugárzásának köszönhetően, növeli az energia szintet, megemeli a koncentráló képességet, mely a folyamatos tanulás során segítséget nyújt a nagyobb mennyiségű ismeretanyag elsajátításához. Általa könnyebb ráhangolódni a belső tudás és bölcsesség hullámaira.

Aki erre a Föld nevű bolygóra született, a célból jött, hogy élete folyamán szakadatlanul tanuljon és fejlődjön. Ez parányi kis életünk értelme, nem több és nem kevesebb.

A felsorolt példák segítségével hatékonyan harmonizálhatjuk otthonainkat és teremthetünk mások és önmagunk számára jobb és élhetőbb világot.

 

Sok szeretettel:
Bányász Imréné
okleveles Feng Shui tanácsadó

Játssz és nyerj!

Ha helyesen válaszolsz kérdéseinkre most megnyerheted szakértőnk felajánlását!
Tovább a kérdőívhez >>

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL