SZÉPSÉG

Trendelőzetes: visszaköszönő őszi hajdivat

Szerző:
Szabó Anna
Ha szereted a hajadat egyenesen és fényesen, vagy felborzolva hordani, akkor az őszi trend neked szól. Ugyanis az ősz ezeket a trendeket hozza, vagy még inkább marasztalja…

 

Ahogyan pár hete már képet festettünk az őszi körömlakktrendről, úgy most a frizura-témát járjuk körbe. De sajnos nem túl nagy lelkesedéssel, hisz a kifutók képeit elnézegetve, sok újdonságot nem hoz az ősz. Egy örömre lehet okunk: marad a nőies irányzat, hosszú ápolt fürtökkel.

Letisztult vonalak, már-már túlságosan is egyszerű formákkal. Reméljük, nemsokára izgalmasabb képekkel jelentkezhetünk, hisz pár hét múlva a szalontrendeket is bemutathatjuk. Azonban ne szaladjunk előre, nézzük, mit ígérnek a kifutók! 

***

***


 

Egyenes és fényes

A fenti kép a legjobb példa arra, hogyan ne legyen unalmas a kiengedett egyenes haj. Ez a mérnöki pontossággal megtervezett frizura egy igazán rafinált, hál’Istennek közel sem emlékeztet a pár évvel ezelőtti „fejresimulós, plusz tíz évet öregítő” verzióhoz.

Az arcformához illeszkedő lágy színt választottak, majd dúsító hajhabot masszíroztak a hajba szárítás előtt. Körkefére egyenesre szárították a tincseket, végezetül az elől a fül vonaláig lelógó részt még hajvasalóval továbbegyenesítették.

Itt láttuk: Anna Sui
Ajánlott termék: Avon Advance Techniques, hajdúsító gélspray vékonyszálú hajra

 

Lazán leomló, középen megemelve

A frizura megálmodója – ha lehet ilyen írni – Guido, a Versace hajszobrásza. A feltétel pedig azért lett beékelve a mondatba, mert talán nemcsak nekünk ismerős ez a frizura… Ettől függetlenül még mutatós darab, és trend lesz idén (is). Először szárítsd meg lazán a hajadat, majd a még nyirkos tincseiden dolgozz el hajformázót, ezután csavard fel óriáscsavarókra, majd szárítsd készre.

Itt láttuk: Versace


Ajánlott termékek: L’Oréal Paris StudioLine Silk&Gloss Selymes&Ragyogó hajformázó hab, spray; StudioLine Silk&Gloss Selymes&Ragyogó dúsító hab, spray

 

Magas, tömött lófarok

Flörtölős és egyszerű: az ennyire magasan lófarokba kötött haj, tökéletes kiegészítője lehet a nőies, meleg ruháknak. Ezt a frizurát is szigorúan nyirkos hajjal készítsd el. Masszírozz tincseidbe dúsító hajhabot, körkefével szárítsd loknisra a hajadat, majd miután feltűzted lófarokba hajlakkal simítsd hátra a kóbor tincseket. Még elegánsabb ha hajgumi helyett, vagy azt elfedve a saját hajjal tekered körbe a copfod tövét, majd alulról visszatűzöd.

Itt láttuk: Louis Vuitton


Ajánlott termékek: Tony&Guy dúsító hajhab és lakk

 

Bohó hullámokon

 

Ez a frizura nem lesz a kedvencem, minden esetre annyi helyen köszönt vissza, hogy szükségesnek éreztem azért megmutatni. OK, biztos van olyan, aki osztja a tervezők lelkesedését egy olyan hajkölteményért, melyben nyomokban hullámok lelhetőek, összességében pedig úgy néz ki viselője, mint aki éppen frissiben kelt ki az ágyból. Az elkészítése sem igényel különösebb energiát: a már száraz hideg hajba enyhén meleg hajsütővassal néhány hullámot kreálunk, majd a tenyerünkön eloszlatott hajzselével beletúrunk, enyhén belemasszírozva a formázó anyagot.

Itt láttuk: Diane von Furstenberg


Ajánlott termék: Lush The Big Tease

 

Fényes konty - alacsonyan

A klasszikus konty szintén tartja magát idén ősszel. Igazi praktikus darab, ha irodában dolgozol, de mégis csak akkor ajánljuk, ha inkább kislányos az arcod, mint karakán, különben további szigorúságot kölcsönöz az arcnak. Egyenesítsd és fésüld ki alaposan a hajadat, majd a tarkódon fogd össze, ezután hurkold kontyba. Gondosan ügyelj az apró hajszálak, tincsek eltüntetésére, amikor hátrafésülöd, majd feltűzöd a hajad. Így leszel csak igazán elegáns!

Itt láttuk: Balenciaga


Ajánlott termék: Lush Goth Juice hajformázó gél

 

 

Sikkes díva

Már a képek is magukért beszélnek, vagy még inkább a ruhák. A sikeres, sikkes modern nő ihlette ruhák és feltűzött hajak. Olyan mintha csak pár perce lett volna rendbe szednie magát, mielőtt egy fontos fogadásra elindult. De mégis a kapkodás közepette sikerült maga mögött tudnia fárasztó napi megbeszéléseit, hogy nőiességével az esti fogadáson rabul ejtse korábbi tárgyalópartnerei szívét.

Ehhez a frizurához alap a tiszta, lépcsősen nyírt haj. Amit aztán oldalt el kell választani, a fejbúbon kevés tupírral megemelni, majd alul kontyba fogni.

A mindennapos ápolásohoz – ha te is hasonlóan kevés időt tudsz eltölteni a fürdőben, viszont a munkád megköveteli az átlagosnál elegánsabb megjelenést – válassz olyan regeneráló termékcsaládot, melynek kimosandó és szárazon használandó termékei egymást kiegészítve gondoskodnak hajzuhatagod szépségéről és egészségéről.

 

Itt láttuk: Giambattista Valli
Ajánlott termékek: Schwarzkopf Gliss Kur Shea Cashmere intenzív (egy perces) hajpakolás; Shea Cashmere direkt hajregeneráló (nem kiöblítendő) pakolás

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL