FOGYÓKÚRA

10 dolog, amit minden fogyókúrázónak tudnia kell

Szerző:
Szabó Anna
Összegyűjtöttünk pár olyan ötletet, amit nem árt szem előtt tartani, bármilyen fogyókúrás módszert is választasz magadnak. Ezeket az ötleteket bármikor alkalmazhatod, hiszen hatékonyabb lesz tőle a diétád.

 

1. Az olívabogyó csökkenti az éhségérzetet


Az olívabogyóban található olajsav csökkenti az éhségérzetet azáltal, hogy segíti a vékonybélben egy speciális hormon termelődését. Salátákba, szendvicsekbe mindig szeletelj egy-két magozott olívabogyót, így később tör rád az éhség.


2. A gyorsaság nem erény


Ha fogyni szeretnél, akkor bizony ügyelned kell arra minden étkezésnél, hogy alaposan rágd meg a falatokat a szádban, és ne csak septiben kapj be pár falatot. Bizonyított tény, hogy ha lassabban eszel, jóval kevesebbet fogyasztasz, mint amikor habzsolsz. Mindig teremts nyugodt körülményt az evéshez, ne dolgozz, ne tévézz, és ne olvass közben!


3. Fontos a rost


Tudnod kell, hogy a nagy has nem csak az elraktározott zsíroktól keletkezhet, hanem az emésztéssel, szorulással is összefügg. Ez a tünet egyrészt kellemetlen, másrészt egészségtelen is. Az almában és citrusfélékben lévő rostok megszívják magukat vízzel, megduzzadnak, és serkentik a belek működését.


4. A jótékony baktériumok


Mindenkinek a bélrendszerében vannak jótékony baktériumok, melyek segítik az emésztést. Ha egészségesen étkezel, akkor nem pusztulnak ki. Fogyassz rendszeresen joghurtot és kefirt, mert a bennük lévő probiotikumok jó hatással vannak az emésztésre így a fogyásra is.


5. Akkor jó, ha erős


Növeld a zsírégetés hatásfokát csípős paprikával. A kapszaicin, a csili hatóanyaga akár 23 %-kal gyorsítja az anyagcserét, ráadásul csökkenti az éhségérzetet is.


6. Egyél egyedül


Meglepő, de amerikai kutatók szerint, azok, akik egyedül ebédelnek, akár 35 %-kal is kevesebbet esznek, mint akik közben kollégákkal beszélgetnek a menzán.


7. A zsírégető C-vitamin


A zöldségek és gyümölcsök tele vannak C-vitaminnal, ami egy immunvédő vitamin, de emellett jó hatással van a zsírégetésre is. Kutatások kimutatták, hogy edzés közben 25 %-kal kevesebb kalóriát égetsz el, ha nincs elegendő C-vitamin a szervezetedben, mert a zsírégetéshez is szükséged van a C-vitaminra.


8. Hús helyett gomba


Ha a húsokat gombával helyettesíted, adagonként akár 400 kcal-t és 30 gramm zsírt is spórolhatsz, ráadásul ugyanúgy eltelít, és fehérjeforrásnak sem utolsó. Legyen szó pörköltről, pizzáról vagy grillezésről, soha ne feledkezz meg a gombáról!


9. Emésztést segítő gyümölcsök


Az ananász és a papaja nem csak finom, hanem serkenti az emésztést is. Bromealin és pain enzimjeik segítik a fehérje lebontását is a szervezetben.


10. Az avokadó egy főnyeremény

A káliumban gazdag avokadó segít egyensúlyban tartani a szervezeted vízháztartását, mert kihajtja a fölösleges nátriumot, és mérsékli a vízfogyasztást. Éhségcsökkentő hatású, és 60 %-kal több káliumot tartalmaz, mint a banán.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL