EZOTÉRIA

Női névmágia

Szerző:
Szabó Anna
Múlt héten a férfinevek mögöttes jelentésével foglalkoztunk, most a női neveken a sor. Természetesen a női nevek is sokat elárulnak tulajdonosáról. Ismerd meg önmagad a neveden keresztül!

 

Válaszd ki a listából a keresztnevedet és olvasd el a jellemzést!

Mária

A Máriák a legodaadóbb személyek, akik mindig odafigyelnek mások igényeire. Legfontosabb számukra a harmonikus otthon megteremtése. Sajnos a szerettei támogatását hajlamos néha túlzásba vinni, és azt hinni, hogy mindig neki van igaza. Emiatt azok is elfordulhatnak tőle, akikért oly sokat tett. Jó vezetői képességei vannak, de az alkalmazkodást meg kell tanulnia, hogy a párkapcsolatában is boldog lehessen. Ha nem sikerül elsajátítania ezt a tulajdonságot, akkor konfliktusokkal teli lehet a magánélete.

Erzsébet

Az Erzsébetek önzetlenek, szolgálatkészek, szeretnek másokon segíteni, de egyúttal képesek megállni a lábukon az anyagi világban is. Általában olyan dolgokat vállalnak be, amelyek sikerében biztosak. Jellemző rájuk a maximalizmus, amit önmaguktól és környezetüktől is megkövetelnek. Az Erzsébet nevű nők nem nagyon mernek hibázni, mert tévesen azt gondolják, a hibák miatt majd kevésbé fogják elismerni, elfogadni, szeretni őket.

Katalin

Erős egyéniség, aki képes küzdeni a saját és mások céljaiért is. Általában sikeresek, de küzdőszellemük és akaratuk önmaguk ellen is fordulhat, ha nem veszik észre, hogy fanatikussá váltak. Meggyőző és hatékony tud lenni, képes bárhol sikereket elérni, de fontos számára, hogy érezze, környezete megbízik benne. Lelkileg zárkózott, csak hosszú idő után nyílik meg teljesen.

Éva

Elsősorban arra törekszik, hogy megteremtse saját biztonságát. Sokan közülük a karrierépítést választják, hogy saját függetlenségüket bebiztosítsák. Érzelmileg nem akar senkitől sem függni, de épp emiatt idősebb korára lehet, hogy egyedül marad. Az Évák másik tábora azonban épp ellenkezőleg minél hamarabb családot alapít, pont azért, hogy erős érzelmi kötelék vegye körül.

Anna

Az Annáknak meg van a képességük arra, hogy könnyedén megtalálják a lelki egyensúlyukat. Ehhez azonban el kell fogadniuk nőiességüket, le kell győzniük sértődékenységüket, és túlérzékenységüket. Az Annák szenvedélyesen tudnak szeretni, és a szerelemben nem tudnak megalkudni. Sokuknak nehezen megy az alkalmazkodás is. Nagy igényük van arra, hogy szeressék és megbecsüljék őket, társuktól is feltétlen elfogadást vár el.

Zsuzsanna

A Zsuzsannák segítőkész, és lojális személyiségek, akik mélyen át tudják érezni mások problémáját. Életük során rá kell jönniük, hogy bármit megkaphatnak, amihez nem kötődnek érzelmileg, és mindent elveszíthetnek, amihez túlzottan ragaszkodnak. Lelkileg érzékenyek, ha csalódás éri, az nagyon megviseli őket. Jó vezető válhat belőle, ha felvállalja vezetői képességeit és keresi az olyan pozíciót, ahol másokat irányíthat. A párkapcsolatban azonban szüksége van arra, hogy a másik motiválja őt.

Judit

Képes a kemény munkára, de általában más aratja le a babérokat. Jobban ért ahhoz, hogy másokat tegyen naggyá, mint hogy saját, egyéni sikereket érjen el. El kell fogadnia, hogy a sorsa az, hogy másokért küzdjön, hogy másokat tegyen naggyá. A párkapcsolatban is ugyanez a „szabály” érvényes: támogatnia kell párját tiszta szívből, hogy sikereket érhessen el. Vigyáznia kell arra, hogy ne váljon önzővé, és ne az egyéni sikereket hajszolja, mert akkor a sors elveszi tőle a sikereket.

Julianna

A Juliannák képesek nagy áldozatokat hozni másokért, de nehezen fogadják el, hogy valamiről minduntalan le kell mondaniuk. Az áldozatkész hozzáállás leginkább a családjában érvényesül. Szeretteiért képes minden Julianna a végsőkig küzdeni, és lemondani saját egyéni céljairól. Karmája, hogy mindig többet kell adnia, mint amennyit kap, és úgy kell adnia, hogy nem vár érte viszonzást cserébe. Sok szeretetet kell adnia élete során másoknak.

Ágnes

Hatalmas szíve van, és szociálisan nagyon érzékeny. Nem csoda, hogy legtöbbjük az egészségügyben agy valamilyen szociális intézményben helyezkedik el, ahol a rászorulóknak nyújthat támogatást, vagy vigaszt. Hivatása, hogy kiszolgáltatott embereken segítsen. A párkapcsolatában is ez az elv érvényesül, fontosabb számára a másik, mint saját igényei. Általában többet ad, mint amennyit kap. A lemondás az életében folyamatosan jelen van. Problémái adódhatnak a család összetartásával.

Andrea

Hitvallás a mások megsegítése. Gyakran száll síkra az elesettekért, a gyengékért, és nem csak a saját családjában, hanem idegenek körében is. A sors rendkívüli erővel ajándékozza meg. A párkapcsolatában is olyan társra van szüksége, akit támogathat. Ha az érzelmeiben megjelenik az elfojtás, akkor fanatikus „megmentővé” válhat, és csak a külvilág bajával törődik, sajátjai helyett.

Ildikó

Igazi anyatigris, aki folyamatosan harcol a családtagjaiért. Tele van energiával, dinamikusan halad a céljai felé, igazi közösségi ember. Személye nagy benyomást tesz mindenkire, akivel csak találkozik. Megosztó személyiséggé is válhat, akit vagy szeretnek, vagy ellenségként kezelnek. Ezt a kettősséget a munkájában, vagy a sportban pozitívan tudja kezelni, de a magánéletét megkeserítheti. Akkor lesz harmonikus a kapcsolata, ha mindig enged a párjának, és képes őt támaszként elfogadni.

Erika

Az egyik legfontosabb karmikus feladata, hogy családjában harmóniát teremtsen, és küzdjön az otthonáért. Ha vezető pozícióba kerül, és sikeres akar lenni, akkor a cégért kell küzdenie, és nem saját egyéni céljaiért. Vigyáznia kell, hogy ne higgye magát tévedhetetlennek, mert ezzel sokellenséget szerezhet magának. Hajlamos épp azokkal csatározni, akik segítik ahelyett, hogy ellenségeivel küzdene.

Krisztina

Kitartó és szorgalmas típus, aki hajlamos céljaiért már-már önsanyargató módon élni. Céltudatos, és terveit minden áron meg akarja valósítani. Az élet sok olyan helyzetet teremt a számára, amelyek erősítik, de meg is keményedhet. Ilyenkor túlzottan kritikussá válik a környezetével szemben, amit nehezen viselnek szerettei. Fontos, hogy erejét ne aprózza el, és egyszerre csak egy dologgal foglalkozzon.

Eszter

Szeretet teli és érzékeny. Karmája azonban nem könnyű: választhat az önkéntes lemondás, vagy az áldozat szerep között. Gyakran érzi, hogy kényszerpályán mozog, és kiszolgáltatottságot él meg. A változtatáshoz azonban nincs elég ereje. Meg kell azonban tanulnia hinni önmagában, mert csak ezáltal teljesedhet ki. Erős és következetes társra van szüksége.

Mónika

A késői anyaság szimbóluma ez a név. Vonzó külseje mögött gyakran határozott és kőkemény akarat, húzódik. Mindenről van saját véleménye, amit nem is rejt véka alá. Élete során nehéz döntést kell meghoznia: választania kell a csábítás és az önfeláldozó anyaság között. Párkapcsolata csak akkor lehet sikeres és boldog, ha képes elfogadni párja irányítását. Veszélye pszichés labilitása lehet.

Szilvia

Nagy örömét leli abban, ha környezetét szolgálhatja. Ehhez meg is van a kelő tehetsége és ereje. Fontos számára, hogy mindig legyen valaki mellette, akit segíthet, támogathat. Sajnos hajlamos ezt túlzásba vinni és mások terheit magára vállalni. A párkapcsolatában is jellemző ez, sokszor választ olyan partnert, akinek a terheit átvállalja és ő nyög alatta. Hiába jön rá, hogy könnyebb lenne egyedül, az sem hozna pozitív változást, ha kilépne a kapcsolatból. Meg kell tanulnia a felelősségvállalás helyes mértékét.

Anita

Legfontosabb célja egy saját otthon létrehozása. Erős függetlenségi vágyak hajtják, ám ha talál valakit, akihez érzelmileg tud kapcsolódni, akkor szívesen bevállalja a családalapítást. Ez nem feltétlenül megy majd könnyen neki, hiszen sors élete során gyakran hozza olyan helyzetekbe, ahol választania kell a kötöttség és a függetlenség között. A legnehezebb feladat számára a karrier és a család közötti egyensúly kialakítása és megtartása.

Nóra

Bár nagyon családcentrikus, képes a karrierjében is komoly sikereket elérni. Még a férfi kollégáit is meglepi olykor céltudatosságával és tehetségével. A családját azonban mindig szem előtt tartja, és ők maradnak mindvégig az első helyen. Nehezen tudja megállni, hogy ne erőltesse akaratát másokra a családjában, ahol szeretne középpontban állni, és mindent egy kézben tartani és irányítani. A párkapcsolata zátonyra futhat, ha nem engedi át otthon a vezető szerepet kedvesének.

Tímea

Nagyon befogadó típus, aki számára az anyaság mindennél fontosabb. Addig azonban nem tud anyává válni, amíg ezt a lelke legmélyéről nem akarja ő is. Nem esik nehezére az alárendeltség elfogadása a párkapcsolatban. Munkájában rendkívül határozott, akit egyszerre tisztelnek mások és egyúttal tartanak is tőle. A párkapcsolatban is irányító marad mindaddig, amíg sor nem kerül a családalapításra.

Forrás: Takács Tibor: Sorsunk a nevünkben

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL