GASZTRO

Gyuvecs, avagy a rác rakott lecsó

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

40dkg sertéscomb (csont nélkül)
50dkg burgonya
20dkg rizs
1db nagyobb padlizsán
20dkg lecsópaprika
20dkg paradicsom
1-2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1ek őrölt pirospaprika
5dl húsleves
Só, bors, majoránna
Olaj

 

Elkészítése:

1. Mosd meg a sertéshúst, majd kockázd fel. Pucold meg a burgonyát és szeld fel vékony karikákra. Készítsd elő a többi zöldséget is: mosd meg őket, majd zöldpaprikát és a paradicsomot karikázd fel, a padlizsánt pedig kockákra vágd fel.

2. Reszeld le a vöröshagymát és a fokhagymát, majd forró zsiradékon pirítsd meg őket. Húzd le az olajról, és szórd rá a pirospaprikát, majd öntsd fel két evőkanál vízzel. Rakd vissza a tűzre az edényt, majd add hozzá a már felkockázott sertéshúst. Amikor kifehéredik a hús, húzd le a tűzről.

3. Időközben sós vízben főzd félkészre a rizst.

4. Egy tűzállóedényt (vagy tepsit) kenj ki zsiradékkal, majd terítsd le a burgonyát. Sózd meg, szórd rá padlizsánkockákat. Erre jöhet egy réteg sertéshús, paradicsomkarika, félig főtt rizs. Folytasd addig, ebben a sorrendben, míg el nem fogynak a hozzávalók.

5. Amikor végeztél, öntsd fel a húslevessel, majd fedd le alufóliával. Süsd előmelegített sütőben 45-50 percig.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL