1 fej vöröshagyma
25dkg paradicsom
75dkg padlizsán
4-5ek olívaolaj
20dkg füstölt kolbász
Só, bors, őrölt pirospaprika
1. Készítsd elő a vöröshagymát, vagyis pucold meg, majd szeleteld fel. Szeleteld fel karikákra a kolbászt. Olajos lábosban süsd ki a kolbász zsírját alacsony lángon, fedő alatt. Amikor kisült a kolbász zsírja, keverd hozzá a vöröshagymát, majd párold együtt őket.
2. Időközben előkészítheted a többi hozzávalót. Vagyis mosd meg a paradicsomot és a paprikát. A paradicsomot vágd gerezdekre, csippentsd le belőle a zöld részt. A padlizsán héját húzd le, majd szeld fel kockára.
3. Ha a vöröshagyma már üvegesre sült, akkor add hozzá először a paradicsomot, fedő alatt párold tovább. Majd amikor levet eresztett, szórd hozzá a padlizsánt, és alaposan keverd össze. Sózd, borsozd. Öntsd hozzá a pirospaprikát: ha még nincs elég rutinod, akkor húzd le addig a tűzről, míg alaposan el nem kevered, mert ha odakap, megkeseredik. Párold készre fedő alatt.
4. Ízlés szerint tálalhatod rizzsel, tarhonyával, kenyérrel…
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK