1db citrom
2 szelet filézett pulykamell
Só, bors
2ek liszt
2ek olaj
2ek vaj
1tk cukor
150ml zöldségalaplé
2tk kapribogyó
0,5 csomó petrezselyem
1. Forró folyó víz alatt mosd meg a citromot jó alaposan, majd felezd meg, és facsarj ki belőle legalább 3 evőkanálnyi citromlevet. A megmaradt citromot karikázd fel.
2. A filézett pulykamell szeleteket is felezd meg, majd sózd és borsozd, majd forgasd meg lisztben.
3. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd hirtelen süsd meg a hús mindkét oldalát kb. 2-2 percig. Vedd ki a serpenyőből a húsokat és tedd félre egy tányérra.
4. Dobd a serpenyőbe a vajat, a citromszeleteket, szórd meg cukorral, majd melegítsd a cukor olvadásáig. Öntsd fel a citromlével és a zöldségalaplével, majd forrald fel. Amikor már rotyog, add hozzá a pulykamell szeleteket, és párold készre a húst benne (ez kb. 5 percet vesz igénybe).
5. Tálaláskor szórd meg kapribogyóval és kínálj mellé bagettet.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK