SZÉPSÉG

Mindenidők 5 legszexisebb hajvágása

Szerző:
Szabó Anna
Van néhány frizura, ami soha nem megy ki a divatból. Következő összeállításunkból megismerhetsz néhány klasszikus hajvágást, és azt is, hogyan fejlődtek az évtizedek folyamán.


Trendek jönnek, majd elmúlnak, de mindig akad egy, ami örökre megmarad. Ilyen Coco Chanel kis feketéje, és YSL nadrágkosztümje… a ruhadivathoz hasonlóan a hajvágásnak megvannak a maga klasszikus fazonjai. Ismerd meg őket! 

1. Bubifrizura

Az első igazi bubit, akár Kleopátrának is tulajdoníthatjuk, de talán helyesebb, ha a ’20-as évek meghatározó színésznő-ikonját Louise Brooks (lásd fekete-fehér kép) nevét kötjük hozzá. Igaz, egy New yorki fodrász már az 1900-as évek elején kitalálta ezt a fazont, de igazán Louise-nak, a kor hedonista, démoni nőalakjának köszönheti népszerűségét, aki önmaga volt a megtestesült ellentmondás. Majd 30 évig uralta a divatőrültek szívét, és amikor épp kezdett volna eltűnni a süllyesztőben, akkor jött Vidal Sassoon. Felfrissítve az alapokat oldalt ferdére nyírta a hajat.

 

 

2. Szexi szöszi frufruval

Pajkosan kedves stílus, amit a Franciaországból érkező New Wave mozinak köszönhetünk, az érzéki, férfimágnes Brigitte Bardot-nak, az ötvenes évekből. Mai stílusmegtestesítői a kilencvenes évek német szupermodellje, Claudia Schiffer, majd a 2000-es évek elején Britney Spears.

 

 

3. Sikkes hippi 

Nem tudnánk egy hírességet sem kiemelni a régi időkből, de gyakorlatilag, ha megnéztél egy hatvanas évekbeli amerikai filmet, akkor alig akadt olyan képkocka, amin, ha nő szerepelt ne tűnt volna fel. Ez alól persze csak a tisztes feleségekről szólók a kivételek. A kétezres években Sienna Miller elevenítette fel ezt frizurát, de az övéről messziről látszik, hogy ápolt, hisz magas fényű, enyhe hullámokkal tarkítva. Követői azóta számos akadt az Olsen-ikrektől kezdve, Misha Bartonig...

 

 

4. Jóbarátunk 

Tökéletesen egyenes, fényes hosszú haj – több mint száz éve még divatja múlt volt, ma pedig lépten-nyomon belebotlunk. A tévhittel ellentétben nem Jennifer Anistonnak köszönhetjük – bár neki is nagyon jól áll, és valóban meghatározó alakja a trend újra megteremtésének –, hanem Chernek, aki a hetvenes években viselte.

 

 

5. Csibészesen

Bármily hihetetlen, de annak ellenére, hogy valóban csak kevés nőnek áll jól a csibészesen rövidre nyírt frizura, már legalább hatvan éve állandó szereplője a filmvászonnak. Első igazán meghatározó alakja Audrey Hepburn volt. Tegyük hozzá, azóta sem állt senkinek sem olyan jól ez a fazon, mint neki. Az ő gazella termete és őzike szemei utánozhatatlan bájt alkottak tépetten rövidre nyírt hajával. Azóta többen is próbálták utánozni, többek között a későbbiekben stílusikonná vált Mia Farrow, Twiggy, vagy épp 2000-ben Keira Knightley és Charlize Theron. Nekik valóban jól állt, de óva intenénk attól, hogy szakember kikérdezése nélkül kipróbáld. Alap, hogy szép bőröd legyen, és eltalálják a hozzád leginkább illő hajszínt.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL