60dkg csirkemell
20dkg vaj
2dl tejszín (vagy tejföl)
1-2dl száraz fehérbor
4ek ketchup
10dkg liszt
Só, bors, kakukkfű
1. Először pucold meg a csirkemellet, majd vágd kb. 1 cm-es csíkokra, majd alaposan sózd be. A liszt felében keverj el borsot és forgasd meg benne a csirkemell csíkokat.
2. A maradék lisztből és a vajból kezdj el fehér rántást készíteni (értsd: pirospaprika nélkül). Amikor forrni kezd, add hozzá a kakukkfüvet, és a borsot.
3. Öntsd fel a borral, a ketchuppal, majd szép lassan keverd hozzá a tejszínt is, melegítsd tovább rottyanásig.
4. A csirkemell csíkokat öntsd bele egy tepsibe, majd borítsd rá a mártást, kicsit keverd össze, végül sütőben süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK