REJTÉLY-MISZTIKA

A gyilkos kezek legendája

Szerző:
Szabó Anna
A vakációra induló Mary Croft sohasem hallott a kísértetkezekről, melyek állítólag halálra rémítik, sőt olykor meg is fojtják áldozataikat az angliai Dartmoor-fennsíkon. Minderről azonban saját szemével meggyőződhetett, amikor kocsija épp ezen a területen robbant le egy ködös éjjelen.

 

A 26 éves Mary 2008. április 6-án, egy városnéző túrát követően, a Postbridge-ből Two Bridges-be vezető elhagyatott B3212-es úton hajtott autójával, amikor a jármű motorja akadozni kezdett. A lány lehúzódott az út szélére, és megkereste a javítási kézikönyvet. Később így emlékezett vissza a történtekre: „A gyenge fénynél olvastam,, amikor hirtelen végigfutott a hátamon a hideg, mert úgy éreztem, mintha nézne valaki. Felpillantottam, és két nagy, szőrös kezet láttam meg a szélvédőre tapadva. Sikoltani akartam, de nem jött ki hang a torkomon; teljesen megdermedtem a félelemtől.” Mary úgy 20 másodpercig rettegve bámulta a lassan mozgó, test nélküli kezeket, míg végül sikerült kiabálnia, és a jelenés eltűnt. A lányt annyira megrázta ez az esemény, hogy közben észre sem vette, hogy az autója rögtön magától beindult. Torbay irányába indult a barátaihoz, és azon tűnődött, hogy talán csak kitalálta az egészet. Barátai azonban elmesélték neki a dartmoor-i szőrös kezek legendáját, amely már több mint 80 éves.


A kezek legendája


A kezek először az 1920-as évek elején kezdték meg áldatlan tevékenységüket. Ebben az időben a vad pónilovak befogására szolgáló csapdákat feldöntötték, egy kerékpáros kezéből kicsavarodott a kormány, ezért teljes sebességgel egy kőfalnak rohant, a lovak túl gyakran bokrosodtak meg ezen az útszakaszon. Egy motorral közlekedő orvos, az oldalkocsijában két gyermekével, majdnem meghalt, amikor a szőrös kezek előtűntek a semmiből, és elválasztották az oldalkocsit a járműtől. Egy balesetet szenvedett katonatiszt, Edward Artest arról tett jelentést, hogy egy hatalmas, szőrös kézpár jelent meg az autójában, elrántotta a kormányt, ezért borult fel a kocsival.


A különös és hátborzongató jelenségek 1921-ben már az újságok címoldalán szerepeltek, az egyik lap oknyomozó újságírókat is küldött a helyszínre. A helyi hatóságok megváltoztatták az út vonalvezetését, de a szőrös kezek tevékenységét ez nem befolyásolta. Nem sokkal a karbantartási munkálatok végeztével egy fiatal pár érkezett a területre lakókocsival. A késő délután folyamán sűrű köd ereszkedett a fennsíkra, ezért úgy döntöttek, leállnak egy kicsit a postbridge-i út mentén, egy pihenőhelyen. Megvacsoráztak, majd lefeküdtek aludni. Az asszony hamarosan arra riadt fel, hogy a lakókocsin kívülről kaparászásnak tűnő hangot hall. Azt hitte, egy kutya lehet, ezért kifelé indult megnézni. Ekkor pillantotta meg a férje ágya feletti ablakban a két szőrös kezet. Egy ideig bénultan állt, majd keresztet vetett, mire a jelenés véget ért.

Az esetről egész Devon megyében beszéltek már, és a helyi rendőrség nemsokára kezdte figyelmen kívül hagyni a bejelentéseket, mivel úgysem tehettek semmit. A szőrös kezek híressé tették a vidéket, ám 1960-ban szörnyű balesetet okoztak. Egy Plymouthból Chagfordba tartó sofőrt holtan találtak felborult autójában. A szerencsétlenséget egy másik járművel való ütközés okozta. A kocsi utasa, aki könnyebb sérülésekkel megúszta a dolgot, azt mesélte a rendőröknek és a mentősöknek, hogy teljesen nyugodtan hajtottak a viszonylag ködös úton, amikor egyszer csak a dartmoor-i szőrös kezek jelentek meg a kocsiban, és fojtogatni kezdték a sofőrt, így következett be a baleset.

Az utóbbi években már nem csupán autósok találkoznak a rettegett kezekkel, hanem gyalogosok, kirándulók is. 2006. május 12-én egy turista, Andy Clark a táj látványában gyönyörködött éppen, és nem nagyon figyelte arra, hogy lassan besötétedik. Ahogy nézelődött, megjelentek előtte a szőrös kezek, amelyek egyenesen felé suhantak a levegőben. Rögtön futni kezdett előlük, de mikor néhány másodperc múlva hátrapillantott, már nem látta őket.

A szőrös kezek rejtélyét még mindig nem sikerült megfejteni. A devoni néprajzkutatók szerint valószínűleg egy helyi bronzkori település varázslójának átkáról lehet szó. Ezekben az ősi közösségekben ugyanis gyakran büntették a tolvajokat és a fekete mágiával foglalkozókat kézlevágással.

 

Szeretnél még több ilyen és ehhez hasonló rejtélyes esetről olvasni? Akkor mindneképpen vedd meg a HIHETETLEN MAGAZIN aktuális számát!

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL