EZOTÉRIA

Hogy iszod a kávét? Ezt gondolod az életről

Szerző:
Szabó Anna
A kávé sok ember életének elengedhetetlen kelléke. Van, aki már rögtön ébredést követően a kis feketét kortyolja, és a legtöbben mind ezt naponta többször is megismétlik. A kávézási szokásaid sok mindent elárulnak rólad, lássuk, te hogyan iszod a feketét.

 

Presso kávé cukor nélkül

Az erős fekete a maga kesernyés íz világával olyan személyek kedvence, akik szeretik komolyan venni önmagukat és az életet. Nem túl rugalmasak, és nem tartoznak a legközvetlenebb emberek közé. Ezzel szemben nagyon fontos számukra, hogy a külvilág elismerje, megbecsülje őket, és hogy nap, mint nap elegendő pozitív visszajelzést kapjanak. Keményen megdolgoznak a sikerér, és általában szép karriert futnak be életük során. Szakmai elismerésekben nincs hiányuk, de érzelmi téren van mit fejlődniük. A kitűzött céljaik miatt hajlamosak háttérbe szorítani szeretteiket és saját érzelmi igényeiket is. Mivel mindig „fontos” célokat tűznek ki maguk el, mindig „fontos” projektekben vesznek részt, úgy érzik, ez feljogosítja őket arra, hogy energiái száz százalékát munkájukra fordítsák. Az presso kávé kedvelői hajlamosak másokat lenézni, és önmagukat a többiek fölé helyezni. Az életet egy taposómalomnak fogja fel, ahol folyton teljesíteni kell, és sosem jut idő a kellemes dolgokra.

Capuccino

A tejhabbal dúsított kávé az egyik legelterjedtebb ital a világon. A tetején tejszínhab és kakaópor díszeleg. Kedvelői vidám és életteli személyek, akik nem vetik meg az élet örömeit. Szeretik a kényelmet, és kissé talán túl kényelmesek is. Nem azok a kapkodós, stresszelős fajták. Szereik mindennek megadni a módját, csak úgy, mint a kávéivásnak. Előszeretettel fogyasztják ugyanis capuccinójukat kávézókban, baráti társaságban. A capuccino típus közkedvelt, társasági ember, számára a legfontosabbak a barátok. Sok programot szervez, sosem unatkozik. Egyedül nem is érzi jól magát. Általában olyan munkát választ, ahol sok ember veszi körül. Kedveli a nyüzsgést, az életteli életet. Problematikája lehet, hogy nem tudja jól beosztani az idejét és hajlamos a felszínességre. Az életet egy kellemes kalandnak fogja fel, már-már buliként kezeli.

Caffe latte

A caffe latte, más néven tejeskávé egy tartalmas ital, mely tápértéke okán akár egy tízórait is kiválthat. A zsíros forró tej és a méz teszi teltté és különlegessé az ízét. Ez alapvetően egy gyenge kávénak számít, a tej benne a domináns összetevő, a kávé csak ízesítő. Aki a caffe latte kedvelője, az egy igazi tyúkanyó típus, akinek a gondoskodás az élete értelme. A gyerekiről, a munkatársairól, vagy akár rászorultakról is szeretettel törődik. Nagy szíve van, tele szeretettel. Akkor érzi jól magát, ha segíthet másokon. Számára a legfontosabb alapelv az életben, hogy tegyünk meg mindent másokért és egymásért. Mivel olyannyira segítőkész, ezt hajlamosak mások kihasználni, de ezt legtöbbször észre sem veszi. Vagy, ha mégis, akkor sem veszi zokon, hiszen számára a legnagyobb öröm, ha adhat másoknak. Az életet egy szociális intézményként fogja fel, ahol mindig van kit támogatni, segíteni.

Jeges kávé

A jeges kávé valójában nem is ital, inkább kávés vaníliafagylalt. Aki jeges kávé párti, az tudja jól, hogy ezt a kávét nem is igen lehet inni, csak kanalazni. Egyszóval ez jobbára egy desszert különlegesség, mintsem ital. Ha a kedvenced a jeges kávé, akkor szereted nagy kanállal falni az életet. Van egyfajta belső feszültség benned, mert folyton az az érzés feszít, hogy lemaradsz valamiről, akár magáról az életről. Sokszínű egyéniség vagy, széles az érdeklődési köröd, de valahogy nehezen találod meg az egyensúlyt, és emiatt hajlamos vagy a szélsőséges viselkedésre is. Hol túlfeszített életet élsz, és túlpörögsz, máskor meg teljesen szétcsúszol. Az életet egy versenynek fogod fel, ahol az „nyer”, aki többet élt, több élményt szerzett az életében.

Chokkocino

A chokkocino a capuccino és a forró csoki ötvözete, igazi ínyenceknek. Ha ez a csokis kávé a kedvenced, az arról árulkodik, hogy nagyon érzéki és szexuális beállítottságú vagy. Imádsz minden érzéki örömöt, legyen szó akár egy kulináris élvezetről, vagy egy kellemes együttlétről a pároddal. Szereted mindennek megadni a módját, fűszeres és tömény vagy. Ellenállhatatlan. Hangulatodra általában a vidámság jellemző, képes vagy mindenben megtalálni a jót, és az örömöt. A legjobb tulajdonságod, hogy a legapróbb dolgoknak is tudsz örülni. Kedves, bájos természeted közkedvelt, sok barátod van, akikkel remekül érzed magad a nap 24 órájában. Szerencsés típus vagy, számodra az élet egy örömteli tapasztalat. A problémákból nem csinálsz nagy gondot, békülékeny vagy és pozitív.

Ír kávé

A whiskyvel ízesített tejszínhabos kávékülönlegesség egy igen pikáns ital. A whisky és a kávé ötvözete egyszerre bódít és felpörget. Ezt a hatást külön-külön egyik itallal sem lehet elérni. A kettő együtt az igazi. Ha ír kávé párti vagy, akkor szereted lerövidíteni a dolgokat, nem szereted a körülményeskedést, vacakolást. Ha hátráltatnak, azzal fel is lehet idegesíteni. Jellemzően tüzes, szenvedélyes temperamentumú vagy, hamar ki lehet hozni a sodrodból. Erős akaratú vagy, szeretsz mindent azonnal elérni, megkapni. Nem szeretsz megküzdeni a dolgokért, hajlamos vagy az első akadálynál feladni az elképzeléseidet, vágyaidat, céljaidat. Ha valami nem jön össze azonnal, akkor neked nem is kell. Hirtelen vérmérsékletű vagy és spontán, mindig tele vagy ötletekkel. Az élet számodra egy meghódítani való dolog, amiből a legrövidebb idő alatt és a lehető legkevesebb energia befektetéssel kell kihozni a legtöbbet.

Koffeinmentes kávé

A koffeinmentes kávé tulajdonképpen egy „kasztrált” kávé. Épp a lényege vész el. Sokan azért választják, mert szeretnének leszokni a rendes kávéról, de az íze miatt nem tudnak, így egy felemás megoldásba kényszerülnek. Iszol is kávét, meg nem is. Az életben is jellemző rád ez a fajta kényszerű kompromisszumkötés. Nem mersz tiszta szívből élni, csak félgőzzel. Az álmaidban nem hiszel igazán, és az önbizalommal is hadilábon állsz. Az életed erőtlen, mert nincs benne elég életkedv, spiritusz. Hajlamos vagy feladni az álmaidat, lemondani a vágyaidról, céljaidról. Legtöbbször csak hagyod, hogy sodorjon az ár, és minden szempontból kiengeded a kezedből az irányítást. Számodra az élet egy tomboló vihar, ahol az életben maradás, a túlélés a fő cél.

Kávé édesítőszerrel

Ha cukor helyett édesítőszerrel iszod a kávét, az azt jelenti, hogy nem mered magadnak megengedni teljes mértékben az élvezeteket. A vágyaidat kontrollálod mindenféle racionális indoklással. A „kontroller” szerepében megjelenhet az egészség, az erkölcs, mások véleménye, mások elvárásai. Maximálisan odafigyelsz az alakodra, nagy hangsúlyt fektetsz a külsőségekre. Azt hiszed, csak akkor vagy szerethető, ha tökéletes az alakod, a sminked, a frizurád. Az a teóriád, hogy a férfiak csak a tip-top nőkre buknak, ezért te is mindent meg teszel annak érdekében, hogy tökéletes legyen a külsőd. Még a kávét is édesítőszerrel iszod. Számodra az élet az önfegyelemről és a másoknak való megfelelésről szól. Nem igazán mersz önmagad lenni, talán nem is tudod, ki is vagy valójában.

Instant kávé

Az instant kávét kedvelői pörgős, elfoglalt emberek, akik a kávét is csak sebtében hörpintik fel. Életül olyan, mint egy túlzsúfolt excel táblázat. Minden percük foglalt, soha nem érnek rá. Hajlamosak túlvállalni és túlterhelni önmagukat, és ebből kifolyólag örökösen időhiányban szenvednek. Rohannak, kapkodnak, azt sem tudják, hol áll a fejük. Aki az instant kávét szereti, az alapjában véve egy izgága, örökmozgó típus, aki nem bír öt percet sem egy helyben maradni. Mindig rohan egyik helyszínről a másikra, egyik intéznivalót intézi a másik után, soha nincs megállás. Ráadásul még a maradék szabadidejét is túlzsúfolja programokkal, hogy még véletlenül se tudjon egy percre se megállni. Ennek a típusnak nagy veszélye a krónikus fáradtság szindróma, ami előbb, vagy utóbb eléri azokat, akik ilyen feszített tempóban élik az életüket. Számukra az élet egy végeláthatatlan versenyfutás az idővel. A túlzott felelősségvállalás oka az lehet, hogy nem bíznak csak saját magukban. Nehezen engedik ki a kezükből az irányítást, a felelősséget szeretik egyedül vállalni.

 


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL