250g ribizli
2dl sovány tejszín
90g natúr habcsók
1dl sovány tej
40g kristálycukor
1. A tejszínt betesszük a fagyasztóba 10-15 percre.
2. Közben megmossuk, megszárítjuk a ribizlit, és leszedjük a szemeket.
3. A habcsókot szétmorzsoljuk, vagy apró darabokra vágjuk.
4. A ribizlit összemixeljük a tejjel, először alacsony, majd erős fokozaton 2-3 percig. Leszűrjük, egy kanál hátoldalával jól kinyomkodjuk a gyümölcsből a maradék levet.
5. Kivesszük a tejszínt a fagyasztóból, és nagyon kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, még néhány másodpercig verjük, majd óvatosan belekeverjük a ribizlipépet. Végül óvatosan belekeverjük az apróra tört habcsókot.
6. Sütőpapírral kibélelt, egyenes oldalú formába töltjük, és 4 órára betesszük a fagyasztóba.
7. A parfét óvatosan kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és feleszeletelve tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK