GASZTRO

Ribizlis tojáshab

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

400g ribizli
4ek fruktóz
4 tojásfehérje

 

Elkészítése:

1. Megmossuk a ribizlit, és leszedjük a szemeket. Mixerrel vagy zöldségpasszírozóval, ha kell, egy kevés víz hozzáadásával folyékony péppé zúzzuk. Hozzáadunk 3 evőkanál fruktózt, addig keverjük, míg teljesen el nem olvad, majd leszűrjük, és betesszük a hűtőszekrénybe.

2. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor a hab már jó kemény, hozzáadjuk a maradék fruktózt, még néhány másodpercig verjük, hogy jól összekeverjük.

3. Vizet forralunk, ha felforrt, mérsékeljük a lángot. Két evőkanállal galuskát szaggatunk a habból a forró vízbe úgy, hogy ne érjenek össze, majd néhány másodpercig főzzük őket.

4. Óvatosan megfordítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőbe. Ha kihűlt, betesszük a hűtőszekrénybe.

5. Tálaláskor 4 hideg kehelybe szétosztjuk a ribizlipépet, majd betesszük a habgaluskát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL