400g ribizli
4ek fruktóz
4 tojásfehérje
Só
1. Megmossuk a ribizlit, és leszedjük a szemeket. Mixerrel vagy zöldségpasszírozóval, ha kell, egy kevés víz hozzáadásával folyékony péppé zúzzuk. Hozzáadunk 3 evőkanál fruktózt, addig keverjük, míg teljesen el nem olvad, majd leszűrjük, és betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor a hab már jó kemény, hozzáadjuk a maradék fruktózt, még néhány másodpercig verjük, hogy jól összekeverjük.
3. Vizet forralunk, ha felforrt, mérsékeljük a lángot. Két evőkanállal galuskát szaggatunk a habból a forró vízbe úgy, hogy ne érjenek össze, majd néhány másodpercig főzzük őket.
4. Óvatosan megfordítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük egy papírtörlőbe. Ha kihűlt, betesszük a hűtőszekrénybe.
5. Tálaláskor 4 hideg kehelybe szétosztjuk a ribizlipépet, majd betesszük a habgaluskát.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK