400g málna
3 tojásfehérje
60g fruktóz
1kk kukoricakeményítő
1kk málnaecet
Só
1. Átválogatjuk, megmossuk, lecsepegtetjük a málnát, majd betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Előmelegítjük a sütőt 150 ºC-ra, és sütőpapírral kibélelünk egy 20cm-es tortaformát (vagy hat darab kis csészét).
3. Egy csipet sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Amikor már jól tapad a habverőre, hozzáadjuk a fruktózt, a keményítőt és az ecetet, és még 30 másodpercig verjük.
4. Kissé megnedvesítjük a sütőpapírt, és a tortaformába öntjük a habot. A közepébe egy nedves kanál hátoldalával mélyedést nyomunk. Egy órára betesszük a sütőbe.
5. A sütőből kivéve hagyjuk kissé lehűlni. Kifordítjuk a formából, óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
6. Tálalás előtt a hideg málnaszemeket a mélyedésbe halmozzuk. Málnaalapú gyümölcsöntettel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK