250g málna
1dl víz
Fél citrom leve
30g fruktóz
20g apróra vágott pisztácia
A pisztáciakrémhez:
4dl sovány tej
40g apróra vágott pisztácia
1 ek sovány tejpor
4 tojássárgája
2 ek porcukor
1. A vízzel elkevert citromlében lassan melegítve, kevergetve feloldjuk a fruktózt. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
2. A málnát 2-3 percig mixeljük a sziruppal. A pép harmadát félretesszük, a maradékot fagylaltgépben 2 órára betesszük a fagyasztóba.
3. Elkészítjük a pisztáciakrémet: felforraljuk a tejet, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pisztáciát, és 10 percig áztatjuk benne. A tejporral együtt 4-6 percig mixeljük, hogy homogén állagú legyen. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán kis lángon, gőz fölött felmelegítjük, lassan folyamatosan keverve hozzáadjuk a pisztáciás tejet, és addig kevergetjük a gőz fölött, míg a krém be nem sűrűsödik.
4. A málnapépet tányérokra tesszük, a fagylaltból két kanállal gombócokat formálunk, és a pép közepére rakjuk. Leöntjük a pisztáciakrémmel, megszórjuk apróra vágott pisztáciával.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK