GASZTRO

Málnafagylalt pisztáciakrémmel

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

250g málna
1dl víz
Fél citrom leve
30g fruktóz
20g apróra vágott pisztácia

A pisztáciakrémhez:
4dl sovány tej
40g apróra vágott pisztácia
1 ek sovány tejpor
4 tojássárgája
2 ek porcukor

 

Elkészítése:

1. A vízzel elkevert citromlében lassan melegítve, kevergetve feloldjuk a fruktózt. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

2. A málnát 2-3 percig mixeljük a sziruppal. A pép harmadát félretesszük, a maradékot fagylaltgépben 2 órára betesszük a fagyasztóba.

3. Elkészítjük a pisztáciakrémet: felforraljuk a tejet, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a pisztáciát, és 10 percig áztatjuk benne. A tejporral együtt 4-6 percig mixeljük, hogy homogén állagú legyen. A tojássárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán kis lángon, gőz fölött felmelegítjük, lassan folyamatosan keverve hozzáadjuk a pisztáciás tejet, és addig kevergetjük a gőz fölött, míg a krém be nem sűrűsödik.

4. A málnapépet tányérokra tesszük, a fagylaltból két kanállal gombócokat formálunk, és a pép közepére rakjuk. Leöntjük a pisztáciakrémmel, megszórjuk apróra vágott pisztáciával.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL