FOGYÓKÚRA

Last minute diéta

Szerző:
Szabó Anna
Ha a nyaralás alatt felszedtél párkilót, amitől rekordidő alatt szeretnél megszabadulni, akkor megtaláltad a diétád. Az új S.O.S. programmal akár egy hét alatt négy kilót is fogyhatsz.

 

A diétát egy német táplálkozás szakértő Dagmar von Cramm állította össze arra az esetre, ha gyorsan, pár nap alatt szeretnénk leadni pár kilót. A diéta napi három étkezést ír elő: a reggeli mindig friss gyümölcsökből készül, az ebéd könnyű saláta, a vacsora pedig hús, hal és tofu.

Alapszabályok


1. Minden reggel, felkelés után igyál meg 2-3 pohár vizet, hogy serkentsd az emésztésed, és beindítsd a tested energiaáramlását.
2. Soha ne hagyd ki a reggelit, különben napközben garantáltan rád tör a farkas éhség.
3. Ha az étkezések között megéheznél, mindenképp fehérjedús ételeket falatozz, pl. pár szelet sonkát, mert az hizlal a legkevésbé.
4. Lassan egyél, mert a szervezetnek 20 percre van szüksége, hogy beálljon a teltségérzet.
5. Lefekvés előtt két órával egyél utoljára.


Minta étrend

1. nap


Reggeli
Dinnyehajók öntettel
Hámozz meg egy sárgadinnyét, vágd a húsát szeletekre. Szezámmagot olaj nélkül piríts meg teflonedényben, majd keverd el sűrített tejjel és egy csepp mézzel. A dinnyehajókat mártogasd ebbe az öntetbe.

Ebéd
Tabuli
Forralj fel egy csésze vizet, ebbe tegyél bele 1 mentatea filtert. Sózd meg és ezzel a lével engedd fel a tálban lévő 6 ek. gyors kuszkuszt. 1 zöldpaprikát vágj apróra, és 2 újhagymát karikára. Ezeket is add a kuszkuszhoz. Készíts 1 ek. olajból, citromlével, borssal, sóval öntetet,és öntsd rá a kuszkuszra. Keverd össze jól.

Vacsora
Fűszeres sült pulykamell párolt zöldbabbal.


2. nap


Reggeli
Mangó-alma smoothie
Hámozz meg egy almát, és egy mangót, majd szeld a gyümölcsöket apróra. Önts rá 6 ek. almalét, és egy pohár joghurtot. Turmixold össze és töltsd pohárba.

Ebéd
Céklasaláta
3 főtt céklát vágj fel darabokra, majd fél doboz galambbegysalátát tépkedj szét, és tedd a céklára. 3 gyöngyhagymát vágj félbe és tedd ezeket is a tálba. Az öntethez 1 tk. citromlét, 1 ek. olajat, sót, borsot használj, és öntsd rá a salátára.

Vacsora
Lazac spenóttal
Olvassz ki egy fél doboz mélyhűtött spenótot. 1 hagymát vágj apró kockákra. 15 dkg lazacot fűszerezz be citromlével és sóval. Önts egy kevés olajat serpenyőbe és süsd meg a lazacok mindkét oldalát 2-2 percig. Vedd ki, borsozd meg és tálalásig pihentesd alufóliába tekerve. A hagymát tedd az olajba, fonnyaszd meg, majd add hozzá a spenótot és párold össze. Kész is a köret.


3. nap


Reggeli
Eper-banán smoothie
Az eper szemeket és a banánt szeleteld fel apróra, és turmixold össze egy pohár joghurttal.

Ebéd
1 adag görög saláta
Az uborkát megtisztítjuk, és a paprikával, paradicsommal együtt felkockázzuk. A lilahagymát felszeleteljük, és egy tálba összekeverjük a többi zöldséggel. Hozzáadjuk az olívabogyót, olívaolajat, csipet sót és bazsalikomot, majd az egészet óvatosan átforgatjuk. Egy tányérra halmozzuk, a tetejére feta sajtot teszünk. (kockázva, egészben vagy morzsolva)

Vacsora
Fűszeres csirke sütőtökkel
Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius fokra, hámozd meg a fokhagymát és vágd apróra. Keverj pácot fél citrom levéből, sóval, csinivel, borssal, fokhagymával és provance-i zöldfűszerrel. A csirkecombot tedd tűzálló edénybe, és kend be a pác felével. Szeletelj fel negyed sütőtököt és 1 zöldpaprikát ujjnyi darabokra. Tedd egy tálba és öntsd rá a pácot. A zöldségeket add a csirkéhez, és tedd be 20 percre a sütőbe.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL