50g darált mogyoró
125g liszt
Só
125g hideg vaj felkockázva
500g karalábé
300g sárgarépa
250g kukorica
100g cukorborsó héjastul
2fej vöröshagyma
1ek aprított petrezselyem
Fehér bors
175g gouda sajt
250ml besamel szósz
1. Egy edényben keverd össze a darált mogyorót a liszttel és egy csipetnyi sóval. Majd a vajat melegítsd fel, és keverd hozzájuk.
2. A karalábét és a sárgarépát takarítsd le és szeld fel 3 cm-es csíkokra. A cukorborsót mosd meg, és keresztben vágd félbe. A hagymákat is szeld fel.
3. A sárgarépát és a karalábét sós vízben főzd 6 percig, majd add hozzá a cukorborsót és a hagymát majd főzd további 3 percig. Szűrd le és tedd félre hűlni.
4. Amikor már langyosra hűltek a zöldségek, először keverd hozzá a lecsepegtetett kukoricát. Majd zsiradékkal kikent tepsibe öntsd bele.
5. Keverd össze a sajtot a besamel mártással és a petrezselyemmel, sózd, borsozd. Öntsd rá egyenletesen a zöldségkeverékre.
6. Végül morzsold szét a tetején a vajas mogyorót. Tedd 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, 30 percre.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK