2db újhagyma
250g sárgarépa
1db piros chili paprika
2db paradicsom
1 doboz konzerv kukorica (210g)
200g tagliatelle
Só, bors, fahéj
4ek olívaolaj
1db fokhagymagerezd átpasszírozva
1. Pucold meg az újhagymákat, majd karikázd fel, tedd ugyanezt a sárgarépával is. A chili paprikát vágd félbe és magozd ki.
2. A paradicsomokat negyedeld, majd kockázd fel nagyobb darabokra. Csöpögtesd le a kukoricakonzervedet, majd keverd el a paradicsom kockákkal.
3. Közben főzd meg a tagliatellét a csomagolásán található utasítás szerint, sós, lobogóan forró vízben, fogkeményre.
4. Egy serpenyőben kezd el melegíteni az olajat, majd dobd rá az újhagymakarikákat és fonnyaszd meg. Ha kész, add hozzá a paradicsomot, a sárgarépát, valamint a kukoricaszemeket. Keverd össze, majd fűszerezd: sóval, borssal, fahéjjal.
5. Tálaláskor a frissen kifőtt tésztával keverd össze a zöldséges paradicsommasszát.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK