1 kis fej vöröshagyma
½ piros csili paprika
1 doboz konzerv kukorica (210 g-nyi)
2ek olaj
1 doboz hámozott paradicsom (420g-nyi)
Só, bors
250g darált hús
1 tojás
2ek szurokfű
1tk pirospaprika
6db cannelloni
50g reszelt cheddar sajt
1. Pucold meg, majd kockázd fel a vöröshagymát. Egy serpenyőben forrósíts fel olajat, majd dobd rá a hagymát és fonnyaszd meg.
2. Tisztítsd meg a chilipaprikát, kockázd fel, majd a kukoricával együtt dobd a hagymára. Szórd meg pirospaprikával és közepes lángon főzd együtt őket két percen keresztül.
3. Keverd hozzá a paradicsomot, sózd, borsozd, szórd meg a szurokfűvel, majd szép lassan forrald fel.
4. Amikor már rottyant egyet, keverd el benne a darált húst is, és főzd készre.
5. Egy tömlőbe tedd bele ezt a masszát, majd töltsd meg vele a cannellonikat, amiket fektess le egy 20*15 cm-es tepsiben.
6. A maradék szószt egyengesd el a cannelonik tetején, majd szórd meg a sajttal.
7. Tedd 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd arany barnára (kb. 35 perc alatt készül el).
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK