EZOTÉRIA

Ősi praktikák szemmel verés ellen

Szerző:
Szabó Anna
A tekintet erejének tisztelete egyetemes és a történelem hajnaláig nyúlik vissza. Bárki képes arra, hogy a szemével átkot szórjon a másikra, és ezzel kárt okozzon neki. Éppen ezért számos módszer alakult ki annak kivédésére is.

 

Mindenki ismeri a „gyilkos tekintet” kifejezést. A szem rendkívül kifejező testrész, egy gyűlölködő, irigy, vészjósló, jeges, vagy rosszindulatú pillantás bárkit alaposan meg tud ijeszteni. Amikor szándékosan úgy nézünk valakire, hogy közben negatív gondolatok járnak a fejünkben, akkor tudatosan alkalmazzuk ezt a technikát. A szemmel verés tulajdonképpen egy rosszakarat, amivel sok bajt lehet okozni. Éppen ezért évezredek óta léteznek különféle ősi praktikák és amulettek, melyek megvédenek bennünket a másoktól felénk irányuló negativitás hatásaitól.

A történelem során különféle kultúrákban egyedi hiedelmek éltek a szemmel verésről, illetve arról, hogyan lehet kivédeni annak különféle hatásait. Indiában a hinduk hittek abban, hogy Siva, a pusztító harmadik szemének egyetlen pillantásával képes elpusztítani az egész világegyetemet. Egy tamil közmondás szerint: „Inkább találjon el egy kő, mint egy ártó pillantás.” Az egyiptomiak Hórusz szemét használták amulettként, hogy megvédjék magukat a szemmel veréstől, az ókori héberek pedig Dávid-csillaggal védték magukat ellene. A korai keresztények keresztet használtak a szemmel verés hatásai ellen, az araboknál pedig a kis kék, vagy fekete gyöngyök, melyeken egy fekete pötty látható egy fehér kör közepén, közkedvelt elhárítói a szemmel verésnek.

Kattints egy kártyalapra, mely a legszimpatikusabb a számodra. A kártyalap alatt találsz egy amulettet, ami meg fog védeni a másoktól feléd áramló negatív hatásoktól.


 

 

  

  

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL