REJTÉLY-MISZTIKA

A legnagyobb keresztény csodák

Szerző:
Szabó Anna
A keresztény világlátásnak, elsősorban a katolikusnak, mindig is szerves részét alkotta a csodákban való hit. Bár sokan megkérdőjelezik ezeknek a csodás eseményeknek a valódiságát, mégsem vehetjük félvállról őket, mert olykor több ezer szemtanújuk is volt egyszerre.

 

A csodáknak egyetlen közös tulajdonsága, hogy pusztán a tudomány eszközeire hagyatkozva megmagyarázhatatlanok, ezért mindenképp elgondolkoztatóak.


Mária-jelenések Egyiptomban


Jézus anyja igen nagy tiszteletnek örvend a katolikus egyház híveinek körében, és számos paranormálisnak nevezhető jelenség köthető a személyéhez. Legtöbbször csodásnak számító feltűnései révén hallat magáról, amelyek közül a fátimai és a lourdes-i esetek a legismertebbek, de hasonlóan nagy hírnévre tett szert, de az igaz hívek szemében legalább ilyen fontosságúak az 1960-as/70-es évekbeli egyiptomi Mária-jelenések is. A Kairóhoz tartozó Zeitounban lezajlott Miasszonyunk-jelenéssorozat összesen három éven át tartott. A Szent Szüzet több millió ember látta, több alkalommal filmre is sikerült venni. Az alexandriai kopt egyház vezetője hivatalos nyilatkozatot adott ki, amelyben kijelentette, hogy a jelenséget ő is igazinak véli. Az első jelenésre 1968. április 2-án került sor, és 1970-ig többször feltűnt a zeitouni Szent Mária-templom felett a Szűz lebegő alakja, olykor néhány fénylő angyal-, avagy galambszerű alak kíséretében. Rengeteg katolikus, protestáns, kopt, zsidó és muzulmán lakos, turista figyelhette meg a csodás jelenségeket, amelyek között néhány másodpercig tartó éppúgy akadt, mint egy órás. A Mária-látogatásokat figyelemmel kísérő betegek, vakok és nyomorékok közül többen meggyógyultak, és a jelenések időszakában minden addiginál több ember vált kereszténnyé Egyiptomban. A Szűz egyik feltűnésének maga az akkori egyiptomi elnök, Gamal Abdel Nasszer is szemtanúja volt, a napilapok és a televízió pedig folyamatosan tudósítottak az eseményekről. A rendőrségi nyomozás során semmiféle bizonyítékot nem találtak, ami azt sugallta volna, hogy valamiféle vetítő eszközzel hozták volna létre a jelenéseket, a képek és a filmfelvételek alapos vizsgálatával pedig arra az eredményre jutottak, hogy egyiket sem manipulálták.


A menny és a pokol erőinek harca


Mel Gibson A passió című filmje bemutatásakor igen vegyes érzéseket keltett a nézők körében. Egyesek feleslegesen brutálisnak tartották, mások pedig Krisztus szenvedéstörténetének az utóbbi évtizedekben készült leghitelesebb adaptációjának. Az alkotók elmondása szerint a forgatás idején számos paranormálisnak mondható csodás jelenség történt, amelyekben ők annak a jelét látták, hogy az égiek helyeslik azt, amit tesznek. A Jézust alakító színészt, James Caviezelt az egyik szabadtéri jelenet felvétele alatt villámcsapás érte, ám megdöbbentő módon mégis életben maradt. „Mikor átjárta a testem a villám, négy másodpercen át néma csönd vett körül, majd úgy éreztem, mintha valaki egy iszonyatosan hangosat tapsolna közvetlenül a fülem mellett. Ezután úgy nyolc másodpercen keresztül hihetetlen kínokat éltem át, miközben láttam, ahogy a közelemben állók rémülten néznek rám. Állítólag valami fura fényesség cikázott körülöttem. Mindenki azt hitte, holtan esem össze. Mégsem ez történt, és én ezt egyedül annak tudom be, hogy Isten végig mellettem volt, talán a villámot is ő küldte, hogy bebizonyítsa, mekkora hatalma van fölöttem, és hogy neki engedelmeskedve kell eljátszanom a szerepet.”


A filmmel kapcsolatos munkálatok során villámcsapás érte az egyik segédrendezőt is, akinek szintén nem esett baja, valamint villám csapott abba a keresztbe, amelyre a forgatókönyv szerint a Jézust játszó Caviezelt később „felfeszítették”. John Debney, a film zeneszerzője azt állítja, hogy végig tudatában volt annak, hogy sátáni erők is megjelentek a stúdióban, amelyek minden áron meg akarták akadályozni a film elkészültét. Többször újra kellett venni bizonyos zenei hangsávokat, mert megmagyarázhatatlan módon vagy az áram ment el rendszeresen, vagy a már rögzített zenei sávok maguktól törlődtek a számítógépekről. Mindennek akkor lett vége, amikor az egyik utolsó munkanapon ismeretlen eredetű, vakító fényesség töltötte be a hangstúdiót néhány másodpercre.


Gyógyító vízforrások


Mexikóban napjainkban is hosszú és tömött sorok állnak egy szűk úton, Tlacote kisvárosában. Olykor naponta akár tízezren is felkeresik Jesus Chahin legendás hírnévre szert tett kútját, hogy vigyenek belőle egy vödörnyi vagy egy korsónyi vizet. Ennek a víznek ugyanis gyógyító erőt tulajdonítanak, amely állítólag az AIDS és a rák ellen is képes felvenni a harcot.
Bár a hatóságok azt mondják, csupán közönséges ivóvízről van szó, amely semmiféle különleges és természetfeletti tulajdonsággal nem bír, a gazdag földbirtokos Chahin az ellenkezőjét hangoztatja, és bárkinek szívesen ad belőle. A víz gyógyító erejét azután fedezték fel, hogy 1991 elején többen is Jézus alakját vélték felbukkanni a frissen fúrt kút közelében, majd másnap egy arra járó beteg kutya, miután a kút melletti tócsát alkotó kiloccsant vízből egy keveset belefetyelt, csodálatos módon meggyógyult. Azóta több millióan keresték fel a szent helyet, és a helyi pap többször kérte a Vatikánt, hogy vegye nyilvántartásba Tlacote-t, mint megszentelt várost.

Németországban is van hasonló gyógyító erővel rendelkező vízforrás Nordenauban. Az itteni víz csodás mivoltát 1992-ben fedezték fel, és azóta csak úgy emlegetik ezt a helyet a zarándokok, mint a német Lourdes-t. A kút vizének csodás erejéről elsőként Theo Tommes értesült, akinek a földjén a vízforrást találták. Thommes egyik éjszaka álmot látott, amelyben Szent Péter jelent meg neki, és ő közölte vele, hogy hamarosan a víz hatására hívek ezrei fognak a birtokra érkezni.

A Bild nevű német magazin újságírója, Guido Brandenburg több gyógyulttal is riportot készített. Az egyik idelátogató francia asszony visszakapta a látását, amit évekkel azelőtt egy autóbaleset során vesztett el, egy helybéli bányász pedig immár manó nélkül is képes járni, pedig senki sem hitte volna, hogy ez valaha bekövetkezik. A Nordenau-ban lelt vízhez köthető gyógyulások a tudósok érdeklődését is felkeltették, ezért minden részletre kiterjedő kutatómunkába fogtak. Dr. Hans Jürgen Steinbruck szerint a vízből ivó betegek 30 százalékánál jelentkezett egyértelmű javulás vagy jött létre teljes gyógyulás anélkül, hogy az adott időszakban bármiféle orvosi kezelésen átestek volna.

Az akitai könnyező Madonna


1973-ban Agnes Kacuko Szaszagavának, egy a Japánban lévő Akitában élő apácának megjelent Szűz Mária. Június 28-án kereszt formájú sebet vett észre a bal keze belső felén, amely rendkívül hevesen vérzett, óriási fájdalmakat okozva neki. Július 6-án imádkozás közben különös hangokat hallott a kápolnában álló Mária-szobor irányából. A helyszínre siető apácák döbbenetes felfedezést tettek: a szobor jobb kezéből vér csorgott. A Mária-szobor kezén lévő sebhely szeptember 29-ig volt látható, majd nyomtalanul eltűnt. Még ezen a napon a szobor nyakán és homlokán „izzadságcseppek” ütköztek ki. 1975. január 4-én a szobor szó szerint elkezdett könnyeket hullatni. A könnyezéses jelenségre 101 alkalommal került sor; a csoda összesen hat évig és nyolc hónapig tartott. A tudományos vizsgálatok során azt mutatták ki, hogy a szoborból szivárgó vér, könny és veríték mind emberi eredetű. A vérminták három vércsoporthoz tartoztak: 0, B és AB. A süket Ágnes nővér, aki először került kapcsolatba a jelenséggel, az eltelt idő folyamán tökéletesen visszanyerte hallását. 1988 júniusában az akkor még Ratzinger bíborosként tevékenykedő jelenlegi pápa, XVI. Benedek az akitai csodákat valódinak nyilvánította.

 

Szeretnél még több ilyen és ehhez hasonló rejtélyes esetről olvasni? Akkor mindneképpen vedd meg a HIHETETLEN MAGAZIN aktuális számát!

 

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL