UTAZÁS

A világ legfelkapottabb luxus szigetei

Szerző:
Szabó Anna
A világsztárok és a milliomosok csakis luxus körülmények között szeretnek nyaralni, ahol ráadásul nem zavarja őket senki. Akad néhány luxus villákkal és luxus szállodákkal kiépült trópusi sziget, ahol zavartalanul pihenhet akár Bred Pitt, vagy Jennifer Lopez is.

 

Luxus villák az óceánban


Az Ausztráliához tartozó Kókusz-szigetek 27 korall-szigetet foglalnak magukba. A szigetek az Indiai-óceánon, Ausztrália és Srí Lanka között félúton találhatók. Az apró korallszigetek hófehér selymes homokpartjai, a mesés lagúnák, a kristálytiszta tenger egyszerűen lenyűgöző. A szigeteken csak ötcsillagos szállodák és luxus villák találhatók. A szigetek mentén található, cölöpökre épült villákat kis összekötő hidakon, vagy motorcsónakkal lehet megközelíteni.

Egy milliomos magánszigete


Az elmúlt évtizedekben a milliomosok között a legtrendibb dolog a szigetvásárlás volt. Sokan csak azért vásároltak magánszigetet, hogy elbújjanak a világ elől, mások számára ez is csak egy befektetés volt. Az Egyesült Királysághoz tartozó Brit Virgin-szigetek több mint 50 kisebb-nagyobb szigetből áll a Karib-térségben. Ezen a paradicsomi helyen vásárolta magának a Necker Island-ot Sir Richard Branson 1979-ben és építtetett minden luxust kielégítő nyaralóhelyet. A 30 hektáros paradicsomi helyet korallzátonyok veszik körül. Az Ördög szikla tetejére épült balinéz villából, a Nagy Házból gyönyörű kilátás nyílik a Karib-térségre.

Barbados öblei


A Karib-tenger egyik apró szigetét, a csupán 430 négyzetkilométer nagyságú földdarabot, Barbadost, minden oldalról körülveszi az Atlanti óceán. A szélcsendes nyugati oldalon nagyszerű fürdőhelyek, pazar luxusszállodák várják a vendégeket, a keleti oldalon a vadregényes sziklás part, félszigetekkel határolt mesebeli szépségű öblökből indulhatnak el a szörfösök, vitorlázók, hogy megküzdjenek a hullámokkal, a széllel. S míg a tengerparti részeken virágzik a turimus, a sziget belsejében csendes vidék, apró falvak bűvölik el a látogatókat.

Egy pazar luxus sziget


A Sychelle szigeteki Cousine Island az egyik legpazarabb nyaralóhely a szigetvilág 115 szigete közül, ahol a természeti szépség és a luxus egyszerre található. Az exkluzív szigetre nem akárhogy juthat az ide látogató, ugyanis csak helikopterrel közelíthető meg.


A trópusi álom


A Csendes-óceán déli részén található szigetcsoport sok apró szigetből áll. A Turtle Island egy trópusi álom, maga a paradicsom. Olyan, mintha a legszebb kép kelte volna életre, amit valaha láttunk a prospektusokon. A szigetet hamar felfedezték a tehetős beruházók, így számos privát beach, luxus jacht, és pazar villa találhatók a szigeten.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL