750g csirkehús, csíkokra vágva
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál finomra reszelt narancshéj
2 teáskanál fokhagymakrém
1 teáskanál reszelt gyömbér
125ml világos szójaszósz
1 evőkanál feketebabszósz
1 evőkanál barnacukor
250g száraztészta
2 evőkanál mogyoróolaj
200g zsenge cukorborsó, hosszában vékony csíkokra vágva
1 közepes friss csili, kimagozva és felszeletelve
60ml csirkehús-alaplé
1. A csirkehúst egy nagy tálban keverjük össze a szezámolajjal, a reszelt narancshéjjal, a fokhagymával, a gyömbérrel és a cukorral. A tésztát főzzük meg, majd szűrjük le.
2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel a mogyoróolaj egy részét, majd adjuk hozzá héjával együtt a cukorborsót, és pároljuk puhára, majd tegyük félre.
3. A húst vegyük ki a pácléből, de páclét tegyük félre. A maradék mogyoróolajat hevítsük fel a vokban, majd a húst kisebb adagokban pirítsuk meg. Ekkor adjuk a húshoz a párolt cukorborsót, a félretett páclét, a csilit és a húslevest, és forraljuk fel.
4. A tésztát is dobjuk a vokba, az egészet jól melegítsük össze és már tálalhatunk is.
OLVASS TOVÁBB!
Depressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK