GASZTRO

Csípős-narancsos sült tészta csirkével

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

750g csirkehús, csíkokra vágva
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál finomra reszelt narancshéj
2 teáskanál fokhagymakrém
1 teáskanál reszelt gyömbér
125ml világos szójaszósz
1 evőkanál feketebabszósz
1 evőkanál barnacukor
250g száraztészta
2 evőkanál mogyoróolaj
200g zsenge cukorborsó, hosszában vékony csíkokra vágva
1 közepes friss csili, kimagozva és felszeletelve
60ml csirkehús-alaplé

 

Elkészítése:

1. A csirkehúst egy nagy tálban keverjük össze a szezámolajjal, a reszelt narancshéjjal, a fokhagymával, a gyömbérrel és a cukorral. A tésztát főzzük meg, majd szűrjük le.

2. Vokban vagy egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel a mogyoróolaj egy részét, majd adjuk hozzá héjával együtt a cukorborsót, és pároljuk puhára, majd tegyük félre.

3. A húst vegyük ki a pácléből, de páclét tegyük félre. A maradék mogyoróolajat hevítsük fel a vokban, majd a húst kisebb adagokban pirítsuk meg. Ekkor adjuk a húshoz a párolt cukorborsót, a félretett páclét, a csilit és a húslevest, és forraljuk fel.

4. A tésztát is dobjuk a vokba, az egészet jól melegítsük össze és már tálalhatunk is.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL