GASZTRO

Cseresznyekocka

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

5 tojás
270g cukor
140g liszt
40g kakaó
1tk sütőpor
500g cseresznye
750g túró
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag zselatinpor
400ml tejszín
1 csomag cukormázpor
220ml cseresznyelé

 

Elkészítése:

1. A tésztához a tojásokat verd fel krémes habbá 150g cukorral. Majd add hozzá apránként a lisztet, a kakaót, végül a sütőport is. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 190ºC-ra előmelegített sütőben, süsd 15 percig.

2. Ha elkészült, tedd rá porcukorral megszórt sütőpapírral, vagy konyharuhára. Hagyd így kihűlni.

3. Közben magozd ki a cseresznyét, szórd meg 40g porcukorral és hagyd legalább 10 percig pihenni.

4. A túrót, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a 80g cukrot keverd össze, majd a zselatinport csomagolásán található használati leírás szerint add hozzá. Ezt a túrós masszát tedd a megfordított tésztalapra.

5. A cseresznyelét kezdd el főzni, amikor már langyos keverd el benne csomómentesre a cukormázat. Forrald fel, majd tedd félre hűlni, és amikor langyos, keverd el benne a cseresznyét.

6. A túrókrémen egyenletesen oszlasd el a cseresznyés szószt. 1 órán keresztül hagyd pihenni (előnyére válik, ha hűtőbe teszed).

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL