500g liszt
1 kocka élesztő
80g cukor
Só
250ml langyos tej
2 tojás
1,5kg cseresznye
300g marcipánmassza
200g porcukor
1. Az élesztőt futtasd fel langyos tejben. Add a liszthez a cukor, a vaj, 1 csipetnyi só, a maradék tej és a tojás kíséretében. Ezután gyúrd össze. Amikor már elválik a tészta az edény falától, tedd félre 40 percre kelni, úgyhogy előtte egy konyharuhát terítesz az edényre, a tészta tetejét pedig megszórod liszttel.
2. Tisztítsd meg a cseresznyét, és magozd ki. Majd a marcipánt olvaszd meg, és dolgozd össze 190g porcukorral és 1 tojássárgájával. Tedd egy habzsákba.
3. Az időközben megkelt tésztádat nyújtsd ki (40x30cm-es téglalap az ideális ebből a mennyiségből), majd tedd kizsírozott tepsibe.
4. Szórd a tetejére a cseresznyét, majd a habzsák segítségével készíts rá rácsokat.
5. Tedd 200ºC-ra előmelegített sütőbe, a középső szintre, és süsd 35-40 percig. Még langyosan szórd meg ízlés szerint porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK