SZÓRAKOZÁS

Júliusi programkörkép

Szerző:
Szabó Anna
Végre valóban megérkezett a nyár a maga forró kavalkádjával. Itt az idő, hogy a strandokon kívül a szabadtéri rendezvényeket látogass. Bor, halászlé és zene minden mennyiségben!

 

V. Balatoni Térzene Fesztivál, Balatonföldvár
2010. június 30-július 03.

„Egy fesztivál, ahol minden hangnak lelke van” – ígérik a szervezők, és ez még nem minden, ami itt vár rád. Kevés olyan zenei fesztivál van ma a magyar palettán, ahol annyira a térzenéken, és hangsúlyozottan az élő zenén van a hangsúly,mint a Balatonföldvári Térzene Fesztiválon.

Itt a fúvószenekaroktól az ír kocsmazenén át az esti tér-bulikig minden egyes hang mögött ott áll egy ember, aki szívét-lelkét adja azért, hogy hangszerén keresztül örömöt okozzon hallgatóságának.

A Balatonföldvári Térzene Fesztivál több mint egy fúvószenekari találkozó, de fesztiválnak is csak a szónak abban az eredeti értelmében lehet nevezni, ahogyan egy közösség megünnepli saját értékeit és hagyományait.

Még több infó »

 


XIX. VW Bogár Találkozó, Gárdony

Ezen a hétvégén 2010. július 2-3-4-én kerül megrendezésre az ország legpatinásabb VW Bogár Találkozója, Gárdonyban a Sport Beach Campingben. A kultikus járművek szerelmesei a rendezvény keretében, számos komoly és bohókás versenyen vehetnek részt. Minden megmozdulásban a lényeg, a bogár szeretet.

Még több infó »


 

Agárdi Part Fesztivál
2010. július 28 - augusztus 01.

Jó fesztiválhoz méltóan zenében nem lesz hiány és a hazai kedvencek igen szép számú tömegét néhány hangzatos külföldi világsztár név teszi igazán vonzóvá.

A fesztivál igazi strand buli, nem a betonszaggató metál vagy az elszállós pszichedelikus zenék világa, hanem egy fergeteges egész hétvégés házibuli, amin minden van, mi szem szájnak ingere és piszok sok vendég lesz jelen, úgyhogy július végén Agárd és Part Fesztivál!

Még több infó »


 

Nyár a Lánchídnál

Az idén a Nyár a Lánchídnál programsorozat kicsit módosult néven kerül megrendezésre a pesti rakparton és a dátum is kicsit más, idén július 3-tól élvezhetjük a belvárosi nyaralást.

Napközben komolyzene, világzene és gyermekprogramok sora várja a látogatókat míg este pedig a program nem más mint koncert és koncert. Az első hétvégén a népszerű produkciók, színészzenekarok, improvizációs színházak, gyermekelőadások varázsolnak színházat a szabadtéri színpadokra.

Még több infó »


 

IX. Dévaványai Dobfesztivál
2010. július 7-11.

A Dévaványai Termálstrandon július 7-11. között megrendezésre kerülő, családias hangulatú Dobfesztiválon napközben a helyszín adta strandolási lehetőség mellett zenei- tánc- és képzőművészeti workshopok, környezettudatossággal és multikulturalizmussal kapcsolatos Civil Falu, esténként ütőhangszer-orientált világzenei koncertek és tánc előadások várják a látogatókat, a koncertek után a törzsi hangulat kedvelői pedig az elmaradhatatlan tábortűz körüli közös dobolásban révülhetnek el, ahol a kezdők is megtapasztalhatják a sodró hangulatú improvizativ közös zenélés élményét.

Még több infó »



XIV. Egri Bikavér Ünnep
2010. július 9-11.

Immár tizennegyedik alkalommal rendezi meg Eger város főterén az „Egri Bikavér Ünnepét Szent Donát Napján” a város hegyközsége. A Dobó téren török időket idéző sátrakban 30 egri borászat kínálja különböző évjáratú minősített Egri Bikavérét, melyhez neves egri éttermek készítenek „egries” ételeket.

A kulturált borfogyasztást, igényes gasztronómia kíséretében úgy mutatják be a borászok és a vendéglősök, hogy mindenki számára érezhető legyen az Egri Bikarvérek sokszínűsége.

Még több infó »



Bajai Halfőző Fesztivál
2010. július 10.

Hamarosan itt a nyár és eljön a halfőzés ideje Baján! A 2010. évi fesztivál több szempontból is különleges, rengeteg érdekesség és izgalom várja júliusban a helyieket és a Bajára látogatókat egyaránt. Az idén 15 éves a Bajai Halfőző Fesztivál, és ha ez a jubileumi alkalom nem lenne elég, 2010-ben Baján a Csárdás Évét is ünnepeljük.

Még több infó »

 


Veszprémi Utcazene Fesztivál
2010. július 13-17.

Idén tizedik alkalommal vár Veszprém mindenkit, az egyedülálló módon 90%-ban ingyenes zenei programjaival. A pár nap alatt 25 fellépőnek helyt adó város, ugyan fesztivál nélkül is megér egy látogatást, de ezen időszakot semmiképpen sem érdemes kihagyni. Páratlan hangulat, változatos és jó zene, finom italok és ínycsiklandó falatok várnak Rád (is)!

Még több infó »


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL