120g zöld, nagy szemű szőlő
300ml édes fehérbor (pl. Tokaji aszú), behűtve
6ek Grappa
2 tojásfehérje
100g cukor
300ml tejszín
0,5 lime
6 db háztartási keksz
4ek szeletelt mandula
1. Mosd meg a szőlőt, majd felezd és magozd ki a szemeket. Ezután pácold be 100ml édes fehérborba.
2. Közben verd fel kemény habbá a tojásfehérjét, és szép lassan adj hozzá 75g cukrot. Egészen addig csináld, míg a fehérje szép fényes lesz.
3. A tejszínt verd fel kemény habbá. A fél lime-ot csavard ki, és keverd össze a maradék fehérborral. A tejszínt óvatosan keverd a tojáskrémhez.
4. A kekszet törd fel kb. 2cm-es darabokra. A szőlőt oszd szét 6 nagyjából egyforma részre.
5. Hat pohárkehely aljába tegyél egy-egy adag szőlőt (a páclével együtt), majd tegyél a tetejére a kekszből, erre pedig a tejszínes tojáskrémből.
6. Hűtsd be (az a legjobb, ha legalább 6-8 órát a hideg helyen pihen). Tálaláskor szórd meg a tetejét finom porcukorral és manduladarabokkal.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK