FÉSZEK

Terítéken a kerti teríték

Szerző:
Szabó Anna
Hiába szomorkás most az idő, biztos kisüt még a Nap. Használd ki ezeket a felejthetetlen pillanatokat arra, hogy a szabadban esztek, persze csak ha megteheted. Ám, ha nem akkor marad az ábrándozás!


Ebéd a kertben

Tobzódj a színekben, mert természetes fényben mutatnak a legjobban. Olyan, mintha megelevenedne az asztal, életre kelne a teríték. Ettől a jó hangulat garantált. És különben is, miért kellene a fehér terítékhez ragaszkodnod?

 

Tavaszi álom

Keverd a mintákat: a pettyest a csíkossal! Egyedül arra ügyelj, hogy ilyenkor ne sok színt használj, mert az ilyesfajta tobzódás már valóban nem mutatna jól.

 

A tökéletes környezet

Használj vásznat! Hagyd el a terítőt, helyébe rakj vászon alátétet és hozzáillő vászonszalvétát. Ne feledd, a kerthez a leginkább mindig a természetes anyagok illenek.

 

Teríts villásreggelihez!

Ha máskor nem is, de hétvégén csak megengedheted magadnak a villásreggeli luxusát! Ideális esetben rögtön több főre is ünnepi terítéket varázsolhatsz, ha nem csak a tányért és az evőeszközt teszed eléjük, hanem némi rafinériával kis terítőt, szép poharakat, valamint egy kis virágot…

 

Tovább a természetes úton...


A terasz vagy a tornác akkor a legszebb, ha egyszerre illeszkedik a kerthez és a házhoz. Így a cserepes növény éppúgy helyet kaphat az ebédlőasztalon, mint a porcelán és az ezüst evőeszközkészlet. Minden csak a fantázián és környezetünk szeretetén múlik.


 

Egzotikus vonalvezetés

Fejezd ki egzotikus oldalad színekkel és merész kiegészítőkkel! Az alapszínek legyenek a föld színei. A terítő, a szalvéta, a váza és minden más lehet egzotikus mintájú, de maradj a természetes színeknél. A nyár remek alkalom arra, hogy élénk színeket, mintákat használj, legyél bátor, hallgass a megérzéseidre, kísérletezz merészen! 

 

Klasszikus elegancia

A sárga és a kék klasszikus a nyári teríték színe. Használj kék abroszt és szalvétát, sárga tányérokkal és tálakkal. Egy vázába tegyél csodálatos sárga virágokat vagy egy nagy tálba sok-sok sárga citromot az asztal díszeként.

 

Rusztikus, mégis elegáns

 

Ha a kertben tartasz bulit, az is lehet elegáns. A kulcs a színekben rejlik. A lényeg, hogy királyi színeket használj, mint a barna, a sötétzöld és ehhez párosíts ezüst étkészletet. Szerezz be pár grandiózus, díszes gyertyatartót és serleget, hogy teljes pompával várd a vendégeket.

 

 

Strand ihlette teríték

Ha a strandra, tengerpartra gondolsz egyből a kék, a homok és a tört fehér jut eszedbe. Használj élénk kék tányéralátéteket, fehér tányérokkal, de díszítsd minimálisan, hogy a kényelemérzetet megmaradjon, asztaldíszként, halmozz az teríték közepére kisebb-nagyobb tengeri kagylókat.

 

Ragyogó és briliáns

Ki ne tudná, milyen nagyszerűek lehetnek a különféle összejövetelek, különösen a kerti partik. Ilyenkor könnyedén megfeledkezhetsz a diétádról, mielőtt még annyit mondhatnánk, hogy köszönöm, a krumplit nem kérem. Vannak olyan tányérok, melyekkel könnyedén tarthatod a mértéket, hiszen különböző adagoknak felelnek meg, így elkerülheted, hogy többet egyél a kelleténél.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL