½ csésze lágy vaj
½ csésze cukor
1 tojás
1 ½ csésze liszt
2 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál reszelt citromhéj
½ teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál só
Cukor
1. Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton keverjük krémesre a vajat és a cukrot. Verjük fel benne a tojást könnyű, habos állagúra. Keverjük hozzá a lisztet, a citromlevet, a citromhéjat, a sütőport és a sót. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe kb. 2 órára, vagy amíg megkeményedik.
2. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Jól belisztezett felületen nyújtsuk a tésztát kisebb adagokban fél cm-es vastagságúra. (A többi tésztát addig hagyjuk a hűtőszekrényben.) Vágjunk a tésztából formákat 7-8 cm-es sima kerek vagy recés szélű süteménykiszúróval. Tegyük a tésztát zsiradék nélküli tepsire, majd szórjuk meg cukorral.
3. Süssük 8-10 percig, vagy amíg a szélek kissé megbarnulnak. Hagyjuk a süteményeket a tepsiben 1 percig, majd tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Jól záródó edényben tároljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK