GASZTRO

Citromos vajas sütemény

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

½ csésze lágy vaj
½ csésze cukor
1 tojás
1 ½ csésze liszt
2 evőkanál friss citromlé
1 teáskanál reszelt citromhéj
½ teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál só
Cukor

 

Elkészítése:

1. Egy nagy tálban elektromos habverővel közepes fokozaton keverjük krémesre a vajat és a cukrot. Verjük fel benne a tojást könnyű, habos állagúra. Keverjük hozzá a lisztet, a citromlevet, a citromhéjat, a sütőport és a sót. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe kb. 2 órára, vagy amíg megkeményedik.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Jól belisztezett felületen nyújtsuk a tésztát kisebb adagokban fél cm-es vastagságúra. (A többi tésztát addig hagyjuk a hűtőszekrényben.) Vágjunk a tésztából formákat 7-8 cm-es sima kerek vagy recés szélű süteménykiszúróval. Tegyük a tésztát zsiradék nélküli tepsire, majd szórjuk meg cukorral.

3. Süssük 8-10 percig, vagy amíg a szélek kissé megbarnulnak. Hagyjuk a süteményeket a tepsiben 1 percig, majd tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Jól záródó edényben tároljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL