Szabó Anna
25dkg lágy krémsajt
1 ¼ csésze vaj vagy margarin két részre osztva
2 ¼ csésze liszt
1 csésze finomra aprított dió
½ csésze cukor
1 evőkanál őrölt fahéj két részre osztva
Málnabefőtt
2 evőkanál cukor

1. Keverjük ki a krémsajtot 1 csésze vajjal elektromos habverővel, közepes fokozaton. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet. (A tészta nagyon lágy és ragadós lesz.) Osszuk a tésztát 4 részre, és tegyük egy-egy darab műanyag fóliára. Belisztezett kézzel formáljunk belőlük 2,5cm vastag köröket. Csomagoljuk a köröket a fóliába, és tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe.
2. Béleljük ki a kikent tepsiket alufóliával vagy sütőpapírral. Vékonyan belisztezett felületen nyújtsuk a tésztaadagokat 27-28cm-es körökké, közben néha emeljük meg és szórjunk alájuk egy kis lisztet, hogy ne ragadjanak le. Olvasszuk meg a maradék ¼ csésze vajat. Keverjük össze a diót, ½ csésze cukrot és 2 teáskanál fahéjat. Kenjük meg a tésztát a vajjal, majd egyenletesen szórjuk meg a dióval.
3. Vágjuk a köröket 8-8 cikkelyre. A cikkelyek szélesebbik végére kanalazzunk ½ teáskanál málnabefőttet, majd csavarjuk fel őket. Tegyük a tepsire, és formáljunk kifliket. A tetejüket kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a maradék összekevert 1 teáskanál fahéjjal és 2 evőkanál cukorral.
4. Süssük a kifliket 180 ºC-on 20-23 percig, vagy amíg világosbarnák nem lesznek. Azonnal vegyük ki a tepsiből; állványon hagyjuk kihűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK