GASZTRO

Diós-málnás kifli

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

25dkg lágy krémsajt
1 ¼ csésze vaj vagy margarin két részre osztva
2 ¼ csésze liszt
1 csésze finomra aprított dió
½ csésze cukor
1 evőkanál őrölt fahéj két részre osztva
Málnabefőtt
2 evőkanál cukor

 

Elkészítése:

1. Keverjük ki a krémsajtot 1 csésze vajjal elektromos habverővel, közepes fokozaton. Fokozatosan keverjük hozzá a lisztet. (A tészta nagyon lágy és ragadós lesz.) Osszuk a tésztát 4 részre, és tegyük egy-egy darab műanyag fóliára. Belisztezett kézzel formáljunk belőlük 2,5cm vastag köröket. Csomagoljuk a köröket a fóliába, és tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe.

2. Béleljük ki a kikent tepsiket alufóliával vagy sütőpapírral. Vékonyan belisztezett felületen nyújtsuk a tésztaadagokat 27-28cm-es körökké, közben néha emeljük meg és szórjunk alájuk egy kis lisztet, hogy ne ragadjanak le. Olvasszuk meg a maradék ¼ csésze vajat. Keverjük össze a diót, ½ csésze cukrot és 2 teáskanál fahéjat. Kenjük meg a tésztát a vajjal, majd egyenletesen szórjuk meg a dióval.

3. Vágjuk a köröket 8-8 cikkelyre. A cikkelyek szélesebbik végére kanalazzunk ½ teáskanál málnabefőttet, majd csavarjuk fel őket. Tegyük a tepsire, és formáljunk kifliket. A tetejüket kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, majd szórjuk meg a maradék összekevert 1 teáskanál fahéjjal és 2 evőkanál cukorral.

4. Süssük a kifliket 180 ºC-on 20-23 percig, vagy amíg világosbarnák nem lesznek. Azonnal vegyük ki a tepsiből; állványon hagyjuk kihűlni.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL