1 csésze lágy vaj
1 csésze cukor
1 tojás
1 teáskanál őrölt vanília
6dkg felolvasztott félédes csokoládé
2 ¼ csésze liszt
1 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál só
1. Egy nagy tálban elektromos habverővel, magas fokozaton keverjük a vajat és a cukrot habos állagúra. Verjük fel benne a tojást és a vaníliát. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét; jól keverjük el.
2. Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót; jól keverjük össze. Lefedve tegyük hűtőszekrénybe 1 órára, vagy amíg megkeményedik.
3. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra.
4. Belisztezett papíron, vagy deszkán nyújtsuk ki 3mm vastagságúra, majd szaggassuk formára, a megmaradt részeket újra nyújtsuk és szaggassuk, egészen addig, míg el nem fogy a tésztánk.
5. A formázott süteménylapokat tegyük előkészített tepsire, majd süssük 12-14 percig, vagy amíg a szélek kissé megbarnulnak. Tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK