GASZTRO

Morva fűszeres linzer

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

1/3 csésze margarin
1/3 csésze barna cukor
¼ csésze melasz
¼ csésze sötét kukoricaszirup
1-2 csésze liszt két részre osztva
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 ¼ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
½ teáskanál őrölt szegfűszeg
Porcukor

 

Elkészítése:

1. Egy kis lábosban, kis lángon olvasszuk fel a margarint. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a barna cukrot, a melaszt és a kukoricaszirupot, majd tegyük félre hűlni.

2. Egy nagy tálban keverjük össze az 1 ½ csésze lisztet, a gyömbért, a szódabikarbónát, a fahéjat és a szegfűszeget, majd adjuk a margarinos keverékhez. Fokozatosan keverjük hozzá a maradék ¼ csésze lisztet, hogy kemény tésztát kapjunk.

3. Enyhén belisztezett felületen gyúrjuk össze a tésztát; ha túl ragadós, adjunk hozzá még egy kis lisztet. Formáljunk belőle 2 cipót, csomagoljuk műanyag fóliába, majd tegyük a hűtőszekrénybe 30 percre, vagy amíg megszilárdul.

4. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Kenjük ki a tepsiket, majd tegyük félre. Vékonyan belisztezett felületen nyújtsuk ki a cipókat (egyszerre csak egyet) 1-2mm vastagra.

5. Belisztezett, 6cm-es kerek formával szaggassuk ki a tésztát. (Ha túl lágy a tészta, néhány percre tegyük a hűtőbe.) Gyúrjuk újra a maradékot, majd nyújtsuk és szaggassuk ki. A süteményeket egymástól 1cm-re tegyük az előkészített tepsire.

6. Süssük 8 percig, vagy amíg a tészta átsül és kissé megbarnul. A süteményeket tegyük állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

7. Tegyünk a süteményekre karton- vagy zsírpapírból kivágott csíkokat, majd szórjuk meg átszitált porcukorral. Végül óvatosan vegyük le a papírt.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL