GASZTRO

Drazsés-lekváros linzer

Szerző:
Szabó Anna
A kávé hű kísérője.

 

Hozzávalók:

½ csésze lágy vaj
¾ csésze kristálycukor
1 nagy tojás
1 teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál vaníliaaroma
1 1/3 csésze liszt
¼ teáskanál só
Porcukor
½ csésze málnalekvár (mag nélkül)
½ csésze színes csokoládédrazsé

 

Elkészítése:

1. Egy nagy tálban keverjük a vajat és a cukrot könnyű, habos állagúra, majd keverjük hozzá a tojást, a mandulaaromát és a vaníliát.

2. Egy kis tálkában keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük a cukros vajhoz. Csomagoljuk be a tésztát, és 1-2 órára tegyük a hűtőszekrénybe. Közben melegítsük elő a sütőt 190 ºC-ra.

3. Enyhén belisztezett felületen nyújtsuk a tésztát (egyszerre csak a felét) 3mm vastagságúra. 7-8 cm-es, ízlés szerinti süteményformával szagassuk ki. (Ha közben túl lágy lesz, tegyük vissza néhány percre a hűtőszekrénybe.)

4. A kiszaggatott darabok felének a közepébe vágjunk 2-2,5cm-es lyukakat. A maradékot gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szagassuk ki. Merev spatula segítségével óvatosan tegyük a süteményeket tepsire. (A tepsiket nem kell kikenni!)

5. Süssük 7-9 percig. Hagyjuk hűlni 2 percig, majd tegyük a süteményeket állványra, és hagyjuk teljesen kihűlni. A lyukas darabokat szórjuk meg porcukorral.

6. Az ép darabokat kenjük meg csaknem a szélükig 1-1 teáskanál lekvárral, majd tegyük rájuk a lyukas darabokat. A lyukakba tegyünk csokidrazsét. Zsírpapírrétegek között, jól záródó edényben tároljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL