½ rúd póréhagyma
300g (nem főző)burgonya
150ml tejszín
½ tk szárított kakukkfű
Só, bors
1. A póréhagymát tisztítsd meg és egészen a világos zöld részéig szeld fel. Ezután folyó hideg víz alatt mosd meg.
2. A burgonyákat pucold meg, és keresztben vágd félbe. Ha megtisztítottad, keverd össze a póréhagymával, majd sózd, borsozd. Majd öntsd bele tűzálló edény(ek)be.
3. 200ml tejszínt sózz, borsozz, és keverd el benne a szárított kakukkfüvet. Majd öntsd rá a póréhagymás burgonyádra.
4. Harminc percig süsd 200 ºC-ra előmelegített sütőben.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK