700g főzőburgonya
1 csokor újhagyma
2 tojás
300ml alacsony zsírtartalmú tej
60g ementáli sajt
Só, bors
1. A krumplit pucold meg, és szeleteld fel, majd 4-5 percig főzd elő. Majd szűrd le, és tedd félre hűlni. Amikor már langyos, tedd sorokban egy kisírozott tűzálló edénybe. Kb. egyharmadát tedd félre.
2. Az újhagymát tisztítsd meg, majd vágj belőle vékony szeleteke, majd keverd össze a tojásokkal, a tejjel és a 30g sajttal. Borsozd, sózd és öntsd a burgonyára. A tetejére helyezd el a megmaradt krumpli szeleteket.
3. Tedd 220 ºC-ra előmelegített sütőbe, és süsd 35-35 perc alatt arany barnára.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK