FOGYÓKÚRA

Használd ki az eperszezont!

Szerző:
Szabó Anna
Az eper diétával könnyen leadhatod a súlyfeleslegedet, hiszen ez az egyik legízletesebb gyümölcs, ráadásul a szervezeted tisztulási folyamatait is beindítja, tehát a méreganyagoktól is megszabadulhatsz.

 

Eperkúrát egytől három napig tarthatsz, hosszabb ideig ne ajánlott, mert megterheli a szervezetet. Az eper diéta nem sokban tér el a hagyományos gyümölcsnaptól, amikor is kizárólag epret szabad enni, de annál azért engedékenyebb. A gyümölcsön kívül ebédre és vacsorára a zöldségleves is engedélyezett. Mivel semmiféle kenyérfélét, húst, vagy gabonát nem lehet enni, nem könnyű végig csinálni. Ha először tartasz eper kúrát, akkor kezd egy nappal, és csak akkor hosszabbítsd meg (maximum három napra), ha úgy érzed, menni fog.

Amit az eperről tudni érdemes

Az eper kúra nagyon egészséges, -akár gyümölcsnapokat is beiktathatsz az étrendedbe,- hiszen ez az apró piros gyümölcs rendkívül gazdag vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink), ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.


A diéta menete


Ahhoz, hogy ne legyen hirtelen túl nagy a változás a normál étkezéshez képest, az eperdiéta előtt érdemes a szervezetet felkészíteni. A kúrát megelőző napon reggel csak valamilyen szabadon választott gyümölcsöt, ebédre zöldséglevest, vagy héjában főtt burgonyát, vacsorára pedig csak egy könnyű salátát egyél.

1. A kúra alatt napi 1,5 kg epret fogyassz
2. Minden reggel felkelést követően igyál meg 1 dl forrásvizet, vagy patikában kapható gyógyvizet, hogy a belek tisztulási folyamatait beindítsd.
3. Minden nap 2-3 l folyadékot fogyassz, lehetőleg szénsavmentes ásványvizet
4. A kúra végén ismét fokozatosan állj vissza a normál étrendre


Minta étrend

Reggeli
Reggel ébredést követően igyál meg 1 dl forrásvizet, vagy patikában kapható gyógyvizet, majd fél óra múlva fogyassz el fél kg friss epret.

Tízórai
A délelőtt folyamán nyugodtan fogyassz még annyi epret, amennyi csak jól esik.

Ebéd
Délben megehetsz egy tál könnyű zöldséglevest, majd egy tál epret.

Uzsonna
Maximum fél kilogramm mennyiségben fogyassz epret.

Vacsora
Az ebédhez hasonlóan ehetsz egy tál zöldséglevest, majd megint egy tál epret.


 

Extra tipp


Mivel az a kúra egyben méregtelenít is, ha szeretnéd a fogyás mellett a szervezeted méregtelenítését még hatékonyabbá tenni, akkor kiegészítésképp ihatsz még napközben frissen préselt növényi leveket, pl. friss csalánlevélből, gyermekláncfű levélből, zöld árpafűből- vagy búzafűből készült 1-2 dl-nyi levet hígítva. De készíthetsz akár friss spenótból, sóskából, salátából, articsókából és más zöld levelű növényből is leveket. A zöldfélékben rengeteg enzim klorofill, sok vitamin és ásványi só található, ami nagyon jót tesz a sejtek regenerálódása és salaktalanítása során.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL