500g udon tészta
1 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál finomra vágott kínai metélőhagyma vagy snidling
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
3 friss kis thai csili, kimagozva és finomra vágva
500g sovány, darált sertéshús
60ml világos szójaszósz
125ml csirkealaplé
80g babcsíra
4 mogyoróhagyma, vékonyra szelve
1. A tésztát egy nagy fazék forró vízben főzzük ki, majd szűrjük el. Vokban hevítsünk olajat, dobd bele a metélőhagymát, a fokhagymát, valamint a csilit, és párold, amíg illatozni kezd.
2. Adjuk hozzá a húst, és pároljuk ezt is, míg színt nem változtat. Ekkor öntsük a vokba a szójaszószt és a csirkealaplét is, és az egészet forrósítsuk fel. A ragut halmozzuk szépen a tésztára.
3. Babcsírával és hagymával megszórva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK