GASZTRO

Csilis sertéshús tésztával

Szerző:
Szabó Anna
A búzalisztből készült japán udon tésztát ázsiai élelmiszerüzletekben friss vagy szárított formában is beszerezhetjük. Helyettesíthetjük más, búzalisztből készült, lapos tésztával is, de ebben az esetben olvassuk el a csomagoláson található főzési utasításokat.

 

Hozzávalók:

500g udon tészta
1 evőkanál mogyoróolaj
2 evőkanál finomra vágott kínai metélőhagyma vagy snidling
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
3 friss kis thai csili, kimagozva és finomra vágva
500g sovány, darált sertéshús
60ml világos szójaszósz
125ml csirkealaplé
80g babcsíra
4 mogyoróhagyma, vékonyra szelve

 

Elkészítése:

1. A tésztát egy nagy fazék forró vízben főzzük ki, majd szűrjük el. Vokban hevítsünk olajat, dobd bele a metélőhagymát, a fokhagymát, valamint a csilit, és párold, amíg illatozni kezd.

2. Adjuk hozzá a húst, és pároljuk ezt is, míg színt nem változtat. Ekkor öntsük a vokba a szójaszószt és a csirkealaplét is, és az egészet forrósítsuk fel. A ragut halmozzuk szépen a tésztára.

3. Babcsírával és hagymával megszórva tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL