GASZTRO

Csirkesaláta ropogós tésztával

Szerző:
Szabó Anna
A kínai ropogós tészta ázsiai üzletekben, általában 100g-os kiszerelésben kapható. Azonnal fogyasztható, kétféle változata kapható – a vékony, hosszúkás és a széles, lapos fajta.

 

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé (kb. 680g)
500g bébi bok csoj (kínai káposzta), szeletekre vágva
250g koktélparadicsom, félbevágva
50g friss shiitake gomba, vékonyra szeletelve
1 maroknyi friss korianderlevél
80g babcsíra
3 mogyoróhagyma, vékonyra szelve
100g ropogós tészta
Szójaöntet:
80ml szójaszósz
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál száraz sherry

 

Elkészítése:

1. A csirkét kisebb adagokban készítsük el forró grillserpenyőben (grillsütőben vagy kerti grillezőn), majd pihentessük öt percig. Végül vágjuk vékony szeletekre.

2. Készítsük el az öntetet. A kínai káposztát, a paradicsomot, a gombát, a koriandert, a babcsírát és a hagymát egy nagy tálban keverjük össze.

3. A csirkét és a tésztát is adjuk a zöldségekhez, locsoljuk meg az öntettel, és lazán, rázogatva keverjük össze.

4. A szójaöntet elkészítéséhez tegyük a hozzávalókat egy befőttesüvegbe, és jól rázzuk össze.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL