500g penne
1 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb póréhagyma (500g), felszeletelve
4 vékony szelet bacon (280g), durvára vágva
1 teáskanál fokhagymakrém
2 nagyobb cukkini (300g), felszeletelve
350g sampiongomba, megfelezve
2 evőkanál dijoni mustár
300g tejföl
180ml tej
1. A tésztát főzzük puhára egy nagyobb lábasban. Szűrjük le.
2. Melegítsük meg az olajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a póréhagymát, a bacont és a fokhagymát. Állandó keverés mellett pároljuk, amíg a pórhagyma megpuhul, és a szalonna megpuhul.
3. Adjuk hozzá a cukkinit és a gombát, majd pároljuk tovább, amíg a cukkini megpuhul. Keverjük hozzá a mustárt, a tejfölt és a tejet. Főzzük, amíg jól átforrósodik.
4. A szószt közvetlen tálalás előtt öntsük a tésztára.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK