GASZTRO

Tészta tejfölös-baconös szósszal

Szerző:
Szabó Anna
Expressz vacsora, húsos-tésztás, magyaros-olaszos egyszerre...

 

Hozzávalók:

500g penne
1 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb póréhagyma (500g), felszeletelve
4 vékony szelet bacon (280g), durvára vágva
1 teáskanál fokhagymakrém
2 nagyobb cukkini (300g), felszeletelve
350g sampiongomba, megfelezve
2 evőkanál dijoni mustár
300g tejföl
180ml tej

 

Elkészítése:

1. A tésztát főzzük puhára egy nagyobb lábasban. Szűrjük le.

2. Melegítsük meg az olajat egy nagyobb serpenyőben. Adjuk hozzá a póréhagymát, a bacont és a fokhagymát. Állandó keverés mellett pároljuk, amíg a pórhagyma megpuhul, és a szalonna megpuhul.

3. Adjuk hozzá a cukkinit és a gombát, majd pároljuk tovább, amíg a cukkini megpuhul. Keverjük hozzá a mustárt, a tejfölt és a tejet. Főzzük, amíg jól átforrósodik.

4. A szószt közvetlen tálalás előtt öntsük a tésztára.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL