SZÓRAKOZÁS

Júniusi programkörkép

Szerző:
Szabó Anna
Hiába tart még a változékony, esős idő, a lábunkban érezzük a fesztivál hívó szavát. Programból pedig van bőven, csak győzz válogatni! Mi ismét megtettük helyetted, és a legjobbakat egy csokorba szedtük!


II. Libamájfesztivál
2010. június 4-6.
Orosháza-Gyopárosfürdő

Családbarát programokkal, ínyencségekkel, borkülönlegességekkel és ingyenes koncertekkel várja minden kedves látogatóját a II. Libamájfesztivál. Június 4-5-6-án Orosháza városában minden korosztály megtalálhatja a hozzá illő programot. A háromnapos ingyenes rendezvényen az ízletes, helyszínen is vásárolható és fogyasztható Hungarikumnak számító magyar libamáj mellett, különleges borokat kóstolhat meg minden kedves látogató.

A gyerekek kalandozhatnak sárkányországban, a családosok a libaolimpia vicces, szórakoztató feladatait oldhatják meg. A kultúra kedvelőinek helyi egyesületek színházi előadásai, míg az éjszakai szórakozást kedvelőinek az Edda, vagy a Magna Cum Laude koncert, illetve a minden este 11 órakor kezdődő szabadtéri retro party lesz a megfelelő program.

Még több infó »

 


Egészségliget 2010
2010. június 5-6.
Budapest, Városliget

A rendezvényen kicsik és nagyok is sokféle információhoz, szórakozási lehetőséghez (több színpadon), játékhoz és egészségüket szolgáló termékekhez juthatnak hozzá.
Témakörök: • Egészségügyi mérések, szűrések, tanácsadások • Életmód, életviteli tanácsadások, bemutatók (alternatív gyógyítás, reformétkezés, stb…) • Élet - egészség - biztonság • Környezetvédelem (energiatakarékosság, szelektív hulladékgyűjtés) • Szépségápolás, wellness • Szabadidő minőségi eltöltése (sport, kultúra, turizmus) • Allergiasziget A rendezvényen minden szűrési szolgáltatás ingyenesen vehető igénybe!

Még több infó »

 

X. Eperfesztivál
2010. június 4-6.
Tahitótfalu, Tahi Dunapart

Tahitótfaluban, a Dunakanyar legszebb helyén, az ország legnagyobb hagyománnyal bíró epertermő vidékén kerül sor az Eperszüreti mulatságra.

Szüreti felvonulás, lekvárfőzés, egésznapos gyermek és könnyűzenei programok, koncertek, kirakodóvásár és sportesemémények várják a vendégeket.

Még több infó »


 

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
2010. június 8-13.
Békéscsaba

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is. A rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. A több napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Mintegy harminc fajta sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján és egyetlen csülökparádéján a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés megyei Culinary Team olimpiai érmes mesterszakácsok és szakácsmesterek részvételével. Szombaton a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a Csülökpörkölt főző- és a szabadtüzön készült csülkös ételek versenyén megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. A vasárnapi napon füstölt csülökkel készült sztrapacska főzőverseny kerül megrendezésre. A rendezvény fővédnöke a Magyar Turizmus Zrt. A rendezvény gasztronómiai fővédnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

Még több infó »

 

Designers' Lounge
Találj rá a stílusodhoz legjobban illő magyar tervezőre!
június 10., 18-22.
Budapest, Vörösmarty tér, Átrium Café

A Designers’ Lounge nem csupán egy kiállítás és vásár, nem egy szokványos divatbemutató, hanem egy sajátos hangulatú esemény, ahol amellett, hogy megismerheted a Magyar tervezőket közelebbről, smink és frizuratanácsadást kérhetsz szakértőktől, stílus ötleteket és személyreszabott praktikákat sajátíthatsz el, új ismerettségeket kötethetsz, rátalálva a stílusodnak legmegfelelőbb Magyar tervezőre és kikapcsolódhatsz egy hosszú nap után, vagy éppen bemelegíthetsz az esti party előtt.

 

A megfelelő hangulatról a kellemes lounge és jazz muzsikák gondoskodnak. A rendezvény "különlegessége", hogy a modelleink, a tervezők anyagba öntött álmaiban egy profi divatfotózáshoz pózolnak, így akár a helyszínen Te is bepillanhatsz egy divatfotózás kulisszái mögé.

Még több infó »



10. Pécsi Országos Színházi Találkozó - POszT 2010
2010. június 3-12.
Pécs

A kiváló művészeti fesztiválnak minősített színházi találkozó Magyarország és Pécs évek óta nagy figyelemmel kísért rangos nyári színházi eseménye. Az idei versenyprogramot Fáy Miklós újságíró válogatta ki a 2009. április 1. és 2010. február 28. között bemutatásra került magyar színházi előadások közül. Az országos színházi találkozó kiemelt eseménye a Pécs kulturális főváros éves eseménysorozatának is.

Még több infó »



19. Pápai Nemzetközi Játékfesztivál
2010. június 12-14.
Pápa

Pápa megér egy hétvégét! Színes, érdekes, mozgalmas és páratlanul gazdag hétvégi családi programra hívunk mindenkit a Bakony egyik fővárosába. A Pápai Nemzetközi Játékfesztiválon péntektől vasárnapig, reggeltől éjszakáig peregnek az események. Lesz hagyományok utcája hagyományőrzők és kézművesek bemutatóival és népművészeti kirakodóvásárral. Találkoznak a három napban a motorosok és a képregény imádók is. Az egészségnek is utcát kap Pápán. Sokrétű a zenei kínálat. A rockfesztivál és az operett mellett koncertek is lesznek. Megmérkőznek majd az erős emberek is. Sikerdarabokat játszik majd a három napban a családi színház kicsiknek és nagyoknak.

Még több infó »



XV. DUNA KARNEVÁL
Nemzetközi multikulturális fesztivál a Néprajzi Múzeumban
június 15-18.
Budapest

15. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten a Duna Karnevál, mely a komolyzene, a néptánc, a fúvós-, szimfonikus és a világzene valamint a kortárs tánc hazai és nemzetközi előadóinak jeles fesztiválja. A 2010-ben megrendezésre kerülő Duna Karnevál 13 külföldi együttes közel 400 művészét fogadja. A külföldi vendégek között egyaránt megtalálhatók a határon túli magyar hivatásos és hagyományőrző, Európából és a tengerentúlról érkezett egzotikus társulatok is. A meghívott országok: Olaszország, Görögország, Bulgária, Törökország, Spanyolország. Az idei fesztiválprogramban kiemelt szerepet kapnak a visegrádi országok hagyományait közösen bemutató együttesek.

Még több infó »



A Nap ünnepe – Táncoljuk át az éjszakát!
2010. június 19.
Hajdúszoboszló

Szent Iván éjjelén évszázadok óta tüzek gyulladnak, tündérek libbennek, párra találnak a magányosok. Hajdúszoboszlón kora estétől kezdve zenés-táncos programokkal várjuk azokat, akik át szeretnék virrasztani az év legrövidebb éjszakáját.
Az est zenekara a Party Band
Sztárvendég: Groove House (élő koncert)
Ezoterikus sátrak, zenés-táncos meglepetések
Műsorvezető: Fazekas László
Helyszín: Szabadtéri Színpad

Még több infó »



Múzeumok Éjszakája
2010. június 19.
Budapest, Keszthely

Ezen az estén nyitva áll az ország legtöbb múzeuma, ahol színes programokkal várják a kisebbeket és a nagyobbakat is.

A Múzeumok Éjszakája - Szent Iván Tüzei programot 2002-ben rendezte meg először a Magyar Nemzeti Múzeum, amely lehetőség szerint azóta is a nyári napfordulókor (2010-ben június 19-én) kerül megrendezésre.

Még több infó »



III. Országos Öko Expo és Bio Fesztivál
2010. június 4-6.
Gárdony

Nobel-díjas vendégekkel és számtalan változatos, színes programmal várják az érdeklődőket 2010. június 4-6 között az ország ez idáig egyetlen ÖKO strandján, a gárdonyi Sport Beachen. Az első nap ingyenes!

Még több infó »


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL