450g sárgarépa
250g újhagyma
Só, bors
Olaj
víz
1. Készítsd elő a zöldségeket. Hámozz meg 450g sárgarépát, vágd gyufaszál vastagságúra vagy vékony hasábokra, majd tedd félre. Tisztíts meg 250g újhagymát, mindegyiket vágd hat, közel egyenlő méretű darabra.
2. Vágj le egy köteg snidlinget, alaposan mosd meg, csepegtesd le, távolítsd el a fekete vagy sérült szálakat. Vágd öt centiméteres darabokra. Törölgesd le valamennyi zöldséget.
3. A zöldségek elkészítéséhez melegíts a wokban három evőkanál napraforgóolajat. Amikor már jó forró az olaj, öntsd bele egyszerre az összes zöldséget. Lehetőleg ne foglaljanak el több helyet, mint a wok egyharmada, különben nagyon lassan főnek meg. Sózd, borsozd.
4. Élénk tűzön pirítsd három percig, közben hosszú nyelű lapáttal vagy kanállal folyamatosan kevergesd.
5. Ekkor még mindig élénk tűz mellett adj hozzá körülbelül 0,5dl vizet. Időnként kóstold meg a zöldségeket, és hagyd abba a főzést, amikor elérték a kívánt állagot. Öntsd tárolóedénybe.
6. A pirított zöldségeket natúran is tálalhatod, éppen csak kicsit megsózva, borsozva, de adhatunk hozzá egy kevés szójaszószt vagy akár néhány csepp szezámolajat.
7. Tálald azonnal. Ez a nedvdús fogás remek kísérője a sertéssültnek vagy a grillezett szárnyasoknak. Vegetáriánus étrendben főételként is tálalhatod, teljes rizzsel körítve. A kínaiak gyakori szokását követve ilyenkor megszórhatod apróra vágott dióval.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK