GASZTRO

Pirított sárgarépa, snidling és újhagyma

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

450g sárgarépa
250g újhagyma
Só, bors
Olaj
víz

 

Elkészítése:

1. Készítsd elő a zöldségeket. Hámozz meg 450g sárgarépát, vágd gyufaszál vastagságúra vagy vékony hasábokra, majd tedd félre. Tisztíts meg 250g újhagymát, mindegyiket vágd hat, közel egyenlő méretű darabra.

2. Vágj le egy köteg snidlinget, alaposan mosd meg, csepegtesd le, távolítsd el a fekete vagy sérült szálakat. Vágd öt centiméteres darabokra. Törölgesd le valamennyi zöldséget.

3. A zöldségek elkészítéséhez melegíts a wokban három evőkanál napraforgóolajat. Amikor már jó forró az olaj, öntsd bele egyszerre az összes zöldséget. Lehetőleg ne foglaljanak el több helyet, mint a wok egyharmada, különben nagyon lassan főnek meg. Sózd, borsozd.

4. Élénk tűzön pirítsd három percig, közben hosszú nyelű lapáttal vagy kanállal folyamatosan kevergesd.

5. Ekkor még mindig élénk tűz mellett adj hozzá körülbelül 0,5dl vizet. Időnként kóstold meg a zöldségeket, és hagyd abba a főzést, amikor elérték a kívánt állagot. Öntsd tárolóedénybe.

6. A pirított zöldségeket natúran is tálalhatod, éppen csak kicsit megsózva, borsozva, de adhatunk hozzá egy kevés szójaszószt vagy akár néhány csepp szezámolajat.

7. Tálald azonnal. Ez a nedvdús fogás remek kísérője a sertéssültnek vagy a grillezett szárnyasoknak. Vegetáriánus étrendben főételként is tálalhatod, teljes rizzsel körítve. A kínaiak gyakori szokását követve ilyenkor megszórhatod apróra vágott dióval.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL