GASZTRO

Sonkás pirított zöldségek

Szerző:
Szabó Anna
Igazi vitaminbomba, ezért nem csak fogyókúrázóknak ajánljuk ezt a fogást.

 

Hozzávalók:

350g zöldbab
350g héjas zöldborsó
200g sonka
0,5dl szójaszósz
Olaj
Víz
Koriander, turbolya
Só, bors

 

Elkészítése:

1. Csipkedd le a szárát a 350g zöldbabnak és 350g héjas zöldborsónak, majd mosd meg, és itasd le róluk a vizet. Kockázd fel a héjas zöldborsót, a zöldbabokat vágd ketté.

2. 200g főtt sonkát vágj 0,5cm vastag szeletekre, majd késsel vagy ollóval szabdald csíkokra. Nyers sonkát is használhatsz, például bayonne-i típusút. Egy póréhagyma fehér részét vágd vékony hasábokra.

3. Hevíts fel a wokban 3 evőkanál napraforgóoalajat. Amikor az olaj már jó forró, egyszerre öntsd bele az összes zöldséget, majd sózd, borsozd.

4. Élénk tűzön pirítsd három percig, közben hosszú nyelű lapáttal vagy pálcikákkal folyamatosan kevergesd. Ekkor adj hozzá kb. 0,5dl vizet, a sonkát és 0,5dl szójaszószt. Továbbra is élénk tűzön, folyamatos keverés mellett főzd még egy percig, hogy a zöldségek még éppen ropogósak maradjanak.

5. Ellenőrizd a zöldségek állagát, majd öntsd tálalóedénybe vagy porcelántálkákba. Szórj rá egy csokor apróra vágott koriandert vagy turbolyát.

6. Ennek a receptnek jó kiegészítője lehet egy főtt gabonaféleségből, például darából vagy bulgurból készült étel, de tálalhatod natúr fehér rizzsel is.

 

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL