GASZTRO

Epres omlós

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

400g liszt
50g polenta
11ek cukor

4tk sütőpor
150g hideg vaj
1 tojás
150ml tej
1kg eper
1-2ek citromlé
500ml tejszín

 

Elkészítése:

1. A lisztet a polentával, az 5 evőkanál cukorral, 1 csipet sóval és sütőporral jól keverj össze. A hideg vajat reszelt apró darabokra. Add a lisztes keverékedhez és az ujjaiddal jól dörzsöld össze gyorsan – azért kell sietned, mert akkor lesz jó a tésztád, ha ebben a fázisban morzsás marad. A tojást 1 evőkanál tejjel verd fel, majd add a tésztához, és gyúrd simára.

2. Az epret szeld fel 3-4mm vastag lapokra, majd keverd össze 4 evőkanál cukorral és a citromlével. Majd tedd be a hűtőbe pácolódni, legalább 30-45 percre.

3. A nyers tésztát nyújtsd ki 30x20cm-es téglalapra, és vágd fel 6 darab 10x10cm-es kockára. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a tésztakockákat, majd kend meg a tetejüket tejjel.

4. 220 ºC-ra előmelegített sütőben süsd 15 percig, majd vedd ki és tedd félre kihűlni.

5. A tejszínt két evőkanál cukorral verd fel kemény habbá. Az omlós tésztalapokat vágd fel keresztben. Az epret csöpögtesd le, közben pedig a tésztalapokat kend meg egy réteg cukros tejszínnel. Erre helyezd az epret, majd az omlós tészta másik felét, erre megint tejszín, majd végezetül pár szem eper kerüljön.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL