SZÓRAKOZÁS

Az Igazi Varga Viktor

Szerző:
Szabó Anna
Biztosan állíthatom, hogy a Csillag születik sztárja, a romantikus lelkületű Varga Viktor nemcsak hangjával, hanem kisugárzásával is lenyűgöz minket, végtelen, halandó nőket. Mi úgy döntöttünk, nem turkálunk a magánéletében, ehelyett inkább bemutatjuk Nektek az igazi Varga Viktort.

 

Elevenítsük fel, hogy milyen volt az életed a Csillag születik előtt. Mikor kezdtél el énekelni?

Az éneklés nagyon korán kezdődött: zene ovi, általános iskola, szakközép, aztán egy ötödév. Majd a Miskolci egyetemre kerültem opera ének szakra, amit aztán ott is hagytam, mert úgy éreztem, ott nem haladt az életem.

Ezek után jöttem át Pestre jazz- ének szakra. Akkor egy koleszban kezdtem a nulláról, egy fillér nélkül. Majd jelentkeztem egy modell ügynökséghez, modellnek.
A saját magamról készített fotók képi világa annyira megtetszett az ügynökség vezetőjének, hogy közölte: ki akar próbálni. Persze mondtam, hogy nincsenek meg az ehhez szükséges vizsgáim. Ráadásul még sohasem csináltam ilyet, eszközöm sincs hozzá. Erre ő csak annyit mondott, hogy nem baj, van rá egy hónapom, hogy összeszedjem.

Szerencsére a nagymamám tudott segíteni, aki kölcsönadta a félretett pénzét. Abból aztán megvettem a felszerelést, és béreltem egy lakást, ahol csináltam egy szobányi stúdiót magamnak.
Amikor már megvolt minden felszerelés, elkezdtem fotózni azokat a lányokat, akiket küldtek hozzám. A fotók pedig egyre jobbak lettek, így már fel is kerültek a honlapra.

Így ment ez 1 éven keresztül, és az év végére sikerült összeszednem annyi pénzt, amennyit kölcsönkértem.
Egy pár hét múlva viszont kiraboltak... Elvitték az összes fotós felszerelésemet, összesen több milliós kárt okoztak. Így aztán ismét a nulláról kezdhettem. És ekkor egy picit kiakadtam.

De szerencsére olyan vagyok, hogy nem azzal foglalkozom, ami volt, hanem inkább azt helyezem előtérbe, ami lesz. Így „ráfeküdtem” egy másik témára; jött az éneklés. Ekkor az élet összehozott egy zongoristával, aki bárokban játszott – a Csillag Születikben is vele szerepeltem -. Nem értettem a jazzhez, hiszen előtte csak klasszikus zenében és rockban voltam otthon. Neki (is) sokat köszönhetek. Szinte az összes helyet, ahol bárzenész játszhat, bejártuk. Napi 4 órát kellett zenélnem, és szinte semmit sem kerestem. Ez egy szép és egyben kemény élet volt...

 

És a mostani életed kevésbé kemény?

Ez másképp kemény. Az akkori azért volt az, mert maximálisan ki kellett használnom a hangomat. Minden nap 4 órát énekeltem, és közben 4000 Ft-ot kerestem. Persze ha csak 1 órát vállaltam, akkor csak 1 óráért kaptam fizetést.

Aztán ahogy jött a Csillag születik, fel tudtam emelni picit az árat, de az még mindig nem volt igazán elég, mert nekem kellett fizetnem az albérletemet. A szüleim Békéscsabán laknak, anyukám egészségügyi dolgozó, apukám festőművész, képet pedig manapság már nem vesznek. Ők nem nagyon tudtak támogatni. Persze amit tudtak, mindent megadtak, de most már szerencsére önellátó vagyok.

 

Számodra jelenleg mi a legfontosabb?

Vannak koncertjeim és járok edzeni. Jelenleg ez az egyik legfontosabb dolog számomra. Muszáj a külsőmmel is foglalkoznom kicsit.

 

Például?

Most visszaáll a régi rend a hajammal kapcsolatban. Megnövesztem megint.

 

Milyen a Te stílusod? Milyen hajad lesz?

Hosszabb lesz, mint amilyen most, persze nem vállig érő. Olyan romantikus típus lesz, mint amilyen vagyok.

 

Ezek szerint romantikus típus vagy. Ez miben szokott megnyilvánulni?

Most sajnos nehezebben nyilvánul meg, mert nincs időm romantikázni. Amikor még otthon éltem, Békéscsabától 10 km-re volt egy kastélyom. Ott gondolkodtam, írtam, és ott zajlott le az egész szerelmi életem. Sokat jártam oda, sokat mentünk ki biciklizni vagy éppen motorozni.. Életem nagy szerelmével ott keltem egybe az ég alatt… Sok ilyen hasonló szép dolog volt akkoriban...

 

Ezek szerint jól elszeparálható az otthonod Pesttől. Az otthon a nyugié, Pest pedig a pörgésé…

Most a pörgésből van a legtöbb, de azért havonta egyszer megoldom, hogy haza tudjak menni, mert muszáj kikapcsolnom néha. 2 hét kőkemény munkát még kibírok, aztán utána idegbeteg vagyok… :)

 

Ennyire megterhelő ez az élet?

Kemény tud lenni; minden fellépés során a maximumra törekszem. Ha csak egy fél órát kell is énekelnem, azt komoly munka előzi meg.

 

Milyenek a visszajelzések?

Ahhoz képest, hogy nem én nyertem meg a műsort, csodálkozom is, hogy mennyire jók a visszajelzések.. Hihetetlen, hogy most 160 ezernél tart a saját dalom látogatottsága a youtube-on, pedig még csak 1 hónapja van fent a Zöld az ég videója! Csak pozitív dolgokat írnak. Néha van 1-2 negatív, de az belefér.
Sokan mondják ebben a szakmában, hogy nem szabad nézni a kommenteket, mert összetör.. Engem nem érdekel. Ha összetör, az azért van, mert valamit rosszul csinálok. Jelenleg azt látom, hogy ez így most tök jó, ahogy van.

 

Gondoltad volna, hogy ennyire jó vagy, hogy még Amerikában is felfigyelnek Rád?

Az csak látszat, hogy azt hiszem magamról, hogy nagyon jó vagyok. Valójában én hiszem el a legkevésbé, és persze nekem kell a legtöbb visszajelzés. Minden nap szükségem van arra, hogy azt mondják, hogy jó vagyok, ez ad önbizalmat.

 

Milyen hatással volt Rád Amerika?

Csak 1 hétre jutottam ki, ami persze nem olyan sok, de arra mindenesetre elég volt, hogy rájöjjek, jó úton járok. Klassz volt látni, hogy rajtam kívül is vannak még olyan emberek, akik hasonlóképpen fogják fel az életet, hiszen valóban lehet vidáman, és mosolyogva is élni.

Sokan azt mondják, hogy ez az életszemlélet látszat, és az amerikaiak csak úgy csinálnak, mintha boldogok lennének. Én meg úgy gondolom, hogy legalább ők megpróbálják. Mi magyarok pedig meg sem próbáljuk. Ez a legnagyobb baj.

A visszajelzések is épp erről szólnak, hogy van végre egy olyan énekes, aki boldogságot sugároz magából. Nagyon tetszett, amit Szirtes Tamás mondott, miszerint Napfény van a hangomban.. Azóta is próbálom létrehozni magamban ezt a napfényt, mert úgy érzem nekem az a feladatom, hogy az embereknek vidámságot adjak.

 

Hova tovább, milyen terveid és céljaid vannak?

Célokból mindig nagyon sok van. Egy fő cél van, és rengeteg rész cél. Nem akarom azt mondani, hogy világhírű szeretnék lenni, pedig de Érdemes nagyot álmodni, ha kishitű vagy, a céljaid felé vezető útnak a feléig sem jutsz el…
Annyira hihetetlennek tűnik, hogy most itt vagyok, ahhoz képest, hogy egy éve hol voltam.

 

... és mégis megtörtént.

Meg lehet csinálni, csak akarni kell. És ha akarod, akkor a környezeted is akarni fogja, hogy ott legyél.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL